El Kursaal estrenarà diumenge «Buffa!», una nova producció per al projecte Rexics

L'editorial Bellaterra Edicions ha publicat un llibre-CD amb les músiques de la història de "Buffa!" que protagonitza el follet Nap Buf

L'equip que porta a terme «Buffa!»
L'equip que porta a terme «Buffa!» | MEES
Redacció
18 de maig del 2018
Actualitzat a les 14:41h
Més de 350 nens i nenes de 2 anys de 15 escoles bressol i llars d'infants de Manresa i comarca (5 de Manresa i 10 de la resta de la comarca) participaran aquest diumenge, 20 de maig, (a les 12.30 del migdia i a les 6 de la tarda) en les 2 sessions de Rexics, un projecte que des de fa 10 anys organitza el Servei Educatiu del Kursaal de Manresa i que enguany estrena "Buffa!", una nova producció feta a mida amb guió i proposta pedagògica de les baganques Anna Vega i Marta Canellas. 

"Buffa!" és un espectacle encarregat expressament pel projecte Rexics a un equip de músics i pedagogs musicals coordinats per Anna Vega i Marta Canellas (pedagogues musicals especialitzades en músiques per a nadons), que ja van crear l'espectacle "Bada botó", la primera producció feta per al projecte Rexics que es va estrenar el 2016 i es va repetir el 2017. 

A "Buffa!" ens conviden a jugar amb diferents elements del bosc de la mà del Nap Buf, un follet entremaliat, belluguet, despistat i juganer que escampa la seva màgia bufant pels racons. I els nens i nenes li seran una bona ajuda en diversos moments de l'espectacle... Amb "Buffa!" els nens i nenes coneixeran diferents estils de música i participaran de manera activa en cada escena, acompanyats per 4 músics (Anna Vega, Marta Canellas, Marisa Badia i Santi Serratosa) i una ballarina (Laura Bataller).

Els alumnes estaran asseguts dalt de l'escenari seguint el concert, mentre els músics tocaran els seus instruments a la seva vora. Durant els 45 minuts aproximats de durada de l'espectacle, els infants són els oients, però a la vegada esdevenen part important de l'espectacle, perquè des de la platea del teatre les famílies i espectadors poden seguir els seus moviments, les seves petites intervencions, comprovar com els més petits són capaços d'escoltar amb atenció les peces musicals que es proposen.

Per preparar l'espectacle, els educadors de les escoles bressol que participen al projecte van assisir el gener a una sessió de formació al Kursaal en què es van donar les pautes del treball previ que han fet amb els nens i nenes a l'aula, per tal que els infants estiguin familiaritzats amb les peces musicals de l'espectacle.

Les entrades per a l'espectacle es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per telèfon i per internet i tenen un preu de 8 euros.

Un conte-CD de l'espectacle "Buffa!"

L'editorial Bellaterra Edicions, com ja va fer amb "Bada Botó", ha publicat un llibre-CD de l'espectacle "Buffa!", il·lustrat per l'artista navassenc Valentí Guabianas, i que es podrà comprar al Kursaal al preu especial de 10€.