L'Alberg del Carme acollirà 65 menors que han arribat a Catalunya sense família a partir de la setmana vinent

Els nois tenen entre 12 i 17 anys i han entrat a la península des de finals d'any, principalment des del Marroc, a través de pasteres o amagats en camions | Inicialment s'hi estaran fins a novembre

L'Alberg del Carme acollirà 65 menors sense família a partir de la setmana entrant
L'Alberg del Carme acollirà 65 menors sense família a partir de la setmana entrant | Pere Fontanals
18 de maig del 2018
Actualitzat el 20 de maig a les 21:04h
L'Alberg del Carme acollirà, a partir del 26 o 27 de maig, 65 menors d'edat, majoritàriament d'origen marroquí, que van entrat a territori de l'Estat des de finals de 2017. Els joves, que no venien acompanyats de cap adult, van ser allotjats, de la mà de la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA), en albergs del Maresme, segons ha pogut saber NacióManresa. 

Aquest dissabte, però, entraran a l'Alberg de Canyamans, on s'hi estaran una setmana fins que siguin portats a l'Alberg del Carme de Manresa. Els menors, d'edats compreses entre els 12 i els 17 anys, arribaran acompanyats d'un director o responsable, un subdirector, catorze educadors i un vigilant de nit. A banda, també hi haurà el personal propi de l'Alberg. Inicialment els 65 menors residiran a l'Alberg del Carme fins al mes de novembre. Durant aquest mes faran el Ramadà.

El fet que no hi hagi places convencionals per allotjar els joves ha fet que la DGAIA hagi hagut de recórrer a la xarxa d'albergs de la Generalitat. L'entitat encarregada de gestionar els trasllats és l'Institut de Treball Social i Serveis Socials (Intress).

Els 65 joves van entrar a la península a través de pasteres o amagats en camions. La DGAIA està col·lapsada, i és que últimament, el nombre de joves no acompanyats que estan arribant a Catalunya és molt nombrós. De fet, la institució preveu que la situació empitjori amb l'arribada del bon temps.