«Hem après de la crisis?», jornada de reflexió sobre estratègies per reduir la desigualtat

El director d'Intermón Oxfam, Francesc Mateu, parlarà dilluns amb membres de la Xarxa d'Inclusió Social i del Consell Municipal de Solidaritat

Redacció
18 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:30h
El proper dilluns, 21 de maig, representants del Pla de sensibilització i de la Xarxa d'Inclusió Social parlaran d'economia i desigualtat amb el director d'Intermón Oxfam, Francesc Mateu. La trobada serà a les 7.30 de la tarda a la Casa Lluvià (c. Arquitecte Oms, 3).

Durant aquest any 2018, Intermón Oxfam ha publicat dos informes reveladors que parlen de "riquesa extrema: podem parlar de recuperació econòmica quan el 1% més ric acapara el 80% de la riquesa?". La recuperació econòmica afavoreix quatre cops més els rics que els pobres. L'ONGD denuncia que l'1 % de persones de l'estat espanyol van concentrar durant l'any passat el 40 % de la riquesa creada.

Francesc Mateu analitzarà aquestes dades però també posarà sobre la taula un bon gruix de propostes que estan a l'abast de la ciutadania i que permetria fer un canvi de timó cap a una economia a favor de les persones. Algunes d'aquestes iniciatives són la banca ètica, el comerç de proximitat, el cooperativisme, el comerç just, etc.

En el debat, organitzat pel Consell Municipal de Solidaritat, es comptarà amb la col·laboració de la Xarxa d'Inclusió Social que donarà veu a entitats locals que treballen amb col·lectius vulnerables de la ciutat per conèixer les seves opinions i els principals reptes que troben en el seu dia a dia. 

El Consell Municipal de Solidaritat està convençut que és possible construir una economia basada en els valors on tothom guanyi i pugui viure amb dignitat. Per això, any darrere any, aprofita que al maig se celebra el Dia Internacional del Comerç Just per parlar d'una altra economia possible amb aquelles iniciatives que treballen per fer possible un model d'economia carregat de valors i bones raons.

El mateix dilluns 21, previ a la xerrada i a partir de 2/4 de 5 de la tarda, hi haurà un punt informatiu sobre Comerç Just davant el Casino on es podrà fer un tast de cafè ecològic. La idea és donar a conèixer un tipus de consum que promou condicions dignes per als treballadors i treballadores i un impactes sostenible sobre el medi ambient.

Manresa és un dels municipis catalans que durant el maig es fa ressò del Dia Internacional del Comerç Just, un comerç que proposa una relació justa per a totes les parts que entren en joc quan es produeix un intercanvi. Té en compte valors ètics i mediambientals, enfront dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional.

En la mateixa línia, el dia 2 de juny, tindrà lloc la III Mostra d'Economia Social i Solidària a la plaça de la Fàbrica dels Panyos. Durant la jornada es continuarà parlant d'economia i valors i, a més, es podrà gaudir de concerts, tallers, desfilada de moda i tastos de productes.