Alumnes del Paidos i l'Oms i de Prat arrasen en els premis Webs al punt .cat d'ESO i primària

Un alumne del Paidos explicant a la presentadora de l'acte en què consisteix el seu domini web
Un alumne del Paidos explicant a la presentadora de l'acte en què consisteix el seu domini web | Fudació .Cat
18 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:42h
El passat divendres, 11 de maig, el CosmoCaixa de Barcelona va acollir la gala d'entrega de premis de la vuitena edició del concurs Webs al punt .cat, una iniciativa de la Fundació .Cat que té la voluntat de fomentar el coneixement de les noves tecnologies, la creativitat dels participants i la normalització del català en l'entorn digital a través de la creació de llocs web i aplicacions en català. El certamen, adreçat a alumnes de 5è i 6è de primària; d'ESO; de Batxillerat, i de Cicles Formatius, va comptar amb la participació d'alumnes de 101 centres escolars de 55 municipis de Catalunya.

Entre les escoles i instituts participants hi van prendre part el Paidos, de Sant Fruitós de Bages, i l'Oms i de Prat, de Manresa, alguns dels alumnes dels quals van quedar finalitstes en les categories de primària i ESO, respectivament.

Pel que fa a l'escola Paidos, tots els tres grups finalistes de la categoria de primària provenien d'aquest centre. El primer premi se'l va endur el projecte web elsistemasolar.cat, un domini que explica, de manera amena, què compon el sistema solar i aprofundeix sobre els planetes més importants. El web el van elaborar els tres alumnes de l'Equip Picarons.

El segon premi, també a mans de tres alumnes del Paidos (Equip Ricardis), va ser pel web proubullying.cat, una pàgina que explica què és el bullying, n'exposa casos reals, i dona eines per saber com demanar ajuda. Finalment, el tercer classificat va ser l'Equip Sala amb el domini perillsdintoxicació.cat, que analitza tots els tipus d'intoxicació que pot patir una persona i dona consells per evitar que això passi.

En la categoria d'ESO, el primer premi se'l va endur l'Equip Oms and Moscas de 3r d'ESO de l'Oms i de Prat pel domini eei.cat, una pàgina web que introdueix l'usuari en el món de les estacions espacials internacionals a través de dades, curiositats, notícies i informació pràctica i entenedora. Un altre grup de 3r d'ESO d'aquest centre manresà, l'Equip SAM, va clasificar-se en tercera posició amb el web totxocolata.cat, una pàgina dedicada, sobretot, als amants de la xocolata que explica quants tipus n'hi ha i quin valor nutricional tenen i ofereix receptes delicioses amb aquest aliment com a principal protagonista. L'Oms i de Prat també es va endur el Premi a la classe amb més participació femenina.