El ple aprova els microcrèdits per a rehabilitar habitatges buits al Centre Històric

Els microcrèdits seran d'un import màxim de 6.000 euros, sense interès

per Redacció, 18 de maig de 2018 a les 09:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar les bases reguladores per a l'atorgament de microcrèdits a petits propietaris per a l'arranjament d'habitatges buits al Centre Històric.  Aquesta iniciativa forma part del Pla Local d'Habitatge de Manresa per al període 2017-2022 que preveu, entre els seus objectius generals, fomentar la rehabilitació i condicionament d'habitatges privats, amb el doble objectiu de millorar de les condicions d'habitabilitat del parc d'habitatges envellit i disposar de més habitatges de lloguer assequible. Aquesta va ser una de les mesures que va proposar el PSC per donar suport al pressupost municipal.

Les bases d'aquests microcrèdits estableixen que hi haurà una convocatòria pública en règim de concurrència pública per ordre de presentació de sol·licituds; que els crèdits seran d'un màxim de 6.000 euros (IVA exclòs), sense interès, i a retornar en quotes mensuals en un termini màxim de 3 anys. Les obres tindran un termini d'execució de 4 mesos i estan adreçades a aconseguir els les condicions mínimes d'habitabilitat. L'àmbit d'actuació serà el Centre Històric i els  beneficiaris les persones físiques o jurídiques, quedant exclosos els grans tenidors.


Les obres susceptibles de ser finançades són la dotació dels elements mínims de cuina (aigüera, cocció, extradició de fums); de la cambra higiènica (rentamans, inodor, plta de dutxa, ventilació); l'accessibilitat interior; instal·lació elèctrica mínima, instal·lació d'aigua calenta; instal·lació de rentadora; instña·lació de portes; mesures d'eficiència energètica; treballs per evitar problemes de salubritat, entre d'altres actuacions prioritàries per assegurar les condicions mínimes d'habitabilitat.

Les bases reguladores per a l'atorgament d'aquests microcrèdits han estat elaborades pel Servei d'Urbanisme, amb la participació transversal dels tècnics vinculats amb l'Oficina Municipal d'Habitatge.

 

Participació