L'ICL Manresa inicia unes semifinals que es preveuen molt dures

El Palència arriba al Nou Congost després d'aixecar un 2-0 amb el factor pista en contra als quarts de final

L'ICL Manresa jugarà contra el Palència la semifinal
L'ICL Manresa jugarà contra el Palència la semifinal | J. Alberch
17 de maig del 2018
Actualitzat a les 22:18h
Els quarts de final contra el Leyma Corunya ja són història. Aquest divendres (21.00h), l'ICL Manresa comença la sèrie de semifinals contra el Chocolates Trapa Palència. Els manresans tenen a favor el factor pista però la ronda anterior el relativitza. Tant per l'experiència dels de Diego Ocampo, que van perdre un partit com a locals i van haver de guanyar a Riazor, com per la dels palentins. Els Grimau, Arteaga i companyia van aixecar un 2-0 contra l'Oviedo. Aquest fet no passava des del 2003 quan el Lleó va fer el mateix contra el Bilbao.

Animats i sense incidències mèdiques

La duresa de l'eliminatòria de quarts de final ha reforçat moralment l'ICL Manresa. Això és només un punt de partida per afrontar un sèrie que "serà tant o més dura que l'anterior". Els entrenaments d'aquesta setmana s'han destinat a recuperar físicament la plantilla i preparar-se per ser millors a nivell competitiu. No hi ha novetats al quadre mèdic. L'estat de la plantilla és el mateix que dimarts passat.


Ocampo vol tirar endavant un pla

L'ICL Manresa només ha tingut dos dies per estudiar el Palència. Apart de l'anàlisi que hagi pogut fer Ocampo amb aquest lapse de temps o els coneixements que en tingués la resta de cos tècnic de la fase regular el preparador gallec també compta amb les opinions que puguin tenir els jugadors sobre els seus rivals. "Entre tots hem de crear un pla. És el lideratge més útil. No tan dir que les coses són així sinó entre tots desenvolupar un pla. L'entrenador ho ha de liderar però el pla s'ha de consensuar", comenta el tècnic de l'ICL Manresa. Un cop fet l'hem de tirar endavant amb intel·ligència. 

Descansar bé

Un dels aspectes en què Ocampo insisteix és en el "partit invisible". Es tracta que els jugadors, dormin, descansin i mengin correctament. Els jugadors han d'estar descansats mentalment per poder afrontar un repte apassionant davant un Palència que arriba com un tro. El tècnic assegura ser el primer en complir aquestes màximes per predicar amb l'exemple. 

La pressió del Nou Congost

El Nou Congost va viure un ambient que semblava oblidat. La cridòria del darrer minut va ser de la de les bones èpoques. Ocampo ho va destacar el passat dimarts en la roda de premsa postpartit i ho ha tornat a fer a la prèvia. El tècnic demana que el seu equip s'entregui perquè després l'afició s'entregui a l'equip. Apart d'entregar-se també cal que els jugadors "juguin bé". 

Màxim respecte per al Palència

El Palència està realitzant un gran tram de temporada. Els castellans han guanyat dotze dels darrers disset partits disputats. Es tracta d'un equip que juga amb rapidesa, sobretot en la circulació de pilota, i amb intel·ligència. Alejandro Martínez compta amb veterans com Jordi Grimau, Oliver Arteaga, Andrés Miso, Urko Otegui i Sergi Pino. I joves com Bryce Pressley i Sani Campara que es volen obrir forat al món del bàsquet. La remuntada contra l'Oviedo pot haver actuat de forma molt positiva en la seva moral. Ocampo, tot i fer èmfasi en alguns aspectes concrets, prefereix no focalitzar en dos o tres aspectes concrets i atacar el rival globalment.
Arxivat a