La UPC homenatja l'Escola d'Art pel mural que els han pintat al centre

Membres dels dos centres amb el nou mural de fons
Membres dels dos centres amb el nou mural de fons | UPC
Redacció
17 de maig del 2018
Actualitzat a les 15:50h
Amb motiu del 75è aniversari de la UPC Manresa, la universitat va proposar a l'Escola d'Art de Manresa que pintés un mural nou a la façana que dóna a l'Institut Lacetània. Alguns alumnes de l'escola d'art van fer unes propostes per al mural, 5 en total, i la comunitat de la UPC Manresa va votar la que volia que es pintés.

El guanyador va ser Bernat Marquilles amb un disseny que, segons l'autor, vol transmetre als alumnes, i als potencials alumnes, la idea que cursant una carrera a la UPC a Manresa s'embarquen en un trajecte que els durà a un viatge on hi seran presents l'enginy, el coneixement, la recerca, la innovació i la creativitat. La idea es plasma a través d'un seguit de protagonistes, alumnes que s'ajuden i treballen conjuntament per arribar a assolir un futur professional també a través del companyerisme i el compromís.

Els protagonistes (alumnes i professors/es) estan pintats amb el color blau corporatiu de l'UPC, vehiculant l'esperit de la UPC, i els valors que vol transmetre el mural, en ells mateixos. Els engranatges i les fórmules que els acompanyen, representen les enginyeries, a través de les quals arriben al seu destí professional i competencial. Aquests destins, que alhora no són més que nous camins i viatges professionals, estan representats per globus aerostàtics. En ells podem veure plasmats diferents dels conceptes que la universitat subratlla i estimula: el coneixement, l'enginy, la innovació, la recerca i la emprenedoria de noves idees. D'aquesta manera el lema #ensenyantfutur, condueix a l'observador del mural des dels seus protagonistes al futur que els espera.

Desprès d'unes setmanes de treball, els alumnes de l'Escola D'Art van finalitzar el mural i la UPC Manresa els va convidar, juntament amb els seus professors, per tal d'agrair-los la feina feta. L'acte va comptar amb la presència de la directora del centre, Rosa Argelaguet, que va dirigir unes paraules als assistents i va ressaltar la importància de la col·laboració entre les diferents entitats de la ciutat.