Fogons Gastronòmics del Bages se suma a la campanya Plat Solidari de la Fundació Rosa Oriol

Redacció
17 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:47h
Membres de Fogons Gastronòmics del Bages i de la Fundació Rosa Oriol durant l'acord d'implicació en la campanya
Membres de Fogons Gastronòmics del Bages i de la Fundació Rosa Oriol durant l'acord d'implicació en la campanya | Josep Ribera
Amb la voluntat de potenciar la solidaritat de quilòmetre zero en el món de la restauració, el restaurant Can Ladis de Sant Fruitós va engegar, juntament amb la Plataforma dels Aliments de la Fundació Rosa Oriol, l'anomenat Plat Solidari. Es tracta d'una campanya que pretén involucrar els restauradors i restauradores de les comarques centrals en l'eradicació de la pobresa alimentària imperant actualment. De fet, quan es va presentar la iniciativa, el passat 5 d'abril, Sor Lucía Caram, alma mater de la Fundació Rosa Oriol, va posar de manifest que el banc d'aliments de la capital del Bages "està més desbordat que mai".

La campanya Plat Solidari, doncs, vol teixir complicitats amb bars i restaurants perquè aquests darrers, en algun dels plats que serveixin, destinin part del que costen a la fundació que capitaneja la monja dominica. Cada establiment decidirà de quina manera s'hi vol implicar amb l'única premissa que al client no li suposarà cap cost addicional sinó que serà aquest darrer el que assumirà el cost de les donacions.

Un mes després d'iniciar-se la campanya ja hi ha un altre grup que s'hi ha volgut sumar. Es tracta de l'entitat Fogons Gastronòmics del Bages, formada per vint-i-quatre restaurants que tenen com l'objectiu comú de promocionar la gastronomia de la comarca incidint en les tradicions arrelades al territori. En aquest sentit, i tenint en compte que segons l'època de l'any abunden uns ingredients o uns altres, els plats que promocionaran des de l'entitat seran tots aquells que tinguin com a element principal el bacallà. Així doncs, durant els mesos de maig i juny, l'import que s'extregui de tots els plats de bacallà que els clients demanin en algun dels vint-i-quatre establiments de Fogons, es destinarà a la campanya Plat Solidari. 

Els restaurants que formen part de Fogons Gastronòmics del Bages són Cal Borrasca, de Cardona; Can Ferreroles, de Castellbell i el Vilar; La Premsa, de Cardona; To, de Palà de Torroella; Cal Miliu, de Rajadell; Cal Jaume, de Marganell; l'Ó, de Sant Fruitós de Bages; La Fonda, de Sant Fruitós de Bages; La Barca, de Monistrol de Montserrat; Tesi, de Santpedor; Cube food&drink, de Manresa; Kursaal Espai Gastronòmic, de Manresa; La Cuina, de Manresa; Raviolo, de Manresa; Golden, de Manresa; Las Vegas, de Manresa; Aligué, de Manresa; Cal Spaguetti, de Manresa; Rosmar, de Balsareny; Mas de la Sala, de Sallent; Ospi, de Sallent; Rubell, de Calders; Cal Carter Perich, de Mura, i Can Ladis, de Sant Fruitós de Bages.