Manresa acull les Jornades Assistencials de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu

Mesa de les Jornades Assistencials
Mesa de les Jornades Assistencials | Althaia
Redacció
17 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:07h
Un centenar llarg de professionals assistencials de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu es reuneixen fins divendres a Manresa per celebrar la dotzena edició de les Jornades Assistencials. La Fundació Althaia és enguany l'amfitriona d'un esdeveniment que ha de servir per intercanviar experiències al voltant de l'atenció integral a les persones i de les noves tendències pel que fa a l'humanització i l'adaptació a les necessitats de cada usuari. Els assistents a les jornades procedeixen de centres de tota la província d'Aragó-San Rafael de l'Orde, que inclou Catalunya, Aragó, País Valencià, Balears, Madrid, Múrcia i Navarra.

Les jornades han estat inaugurades oficialment aquest dijous al matí pel director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells, el director assistencial, Ignasi Carrasco, i la directora d'infermeria, Assumpta Prat. El programa de les jornades inclou ponències i taules rodones amb la participació d'experts i l'exposició d'experiències per part de diferents representants dels centres participants. També es faran tallers adreçats a la cura dels propis professionals cuidadors, en temes com alimentació saludable, intel·ligència emocional, pensament positiu o mindfulness.

Els participants a les jornades han pogut conèixer millor Manresa i el Bages a través de diferents visites guiades, una per la ciutat de Manresa que va tenir lloc ahir dimecres a la tarda, amb l'accent posat en la capitalitat cultural i l'herència ignasiana, i una altra al monestir de Sant Benet de Bages que es farà aquest dijous.