​Un estudi de l'ICS revela que el 9% dels joves de Manresa són víctimes de ciberassetjament

S'ha fet enquestes a gairebé 600 alumnes de quatre centres de la ciutat

El 9% dels alumnes enquestats es consideren víctimes habituals de ciberassetjament
El 9% dels alumnes enquestats es consideren víctimes habituals de ciberassetjament | Pexels
Redacció
17 de maig del 2018
Actualitzat a les 9:50h
Un equip de residents de l'ICS Catalunya Central ha fet un estudi per identificar la prevalença del ciberassetjament als instituts de Manresa. S'han fet enquestes a gairebé 600 alumnes d'entre primer i quart d'ESO de quatre centres de la ciutat i els resultats mostren que un 9% dels enquestats es considera víctima habitual de l'assetjament en línia (principalment, en relació amb insults i difusió de rumors); un 3% es considera agressor habitual; i un 1,5% són víctimes i agressors alhora. En molts altres casos, els joves consideren que han estat víctimes o agressors de forma puntual. 

L'enquesta ─que s'ha fet als centres Lacetània, Pius Font i Quer, FEDAC i Cal Gravat─ també volia reflectir la relació entre les situacions de ciberassetjament i el nombre d'hores que els joves passen connectats a Internet. Els resultats mostren que els nois i noies que passen més de 4 hores diàries connectats tenen més possibilitats de ser víctimes o agressors que els joves que es connecten menys de 4 hores diàries. 

Els professionals que han fet aquest estudi esperen que serveixi de base per a desenvolupar futurs treballs que permetin al sector sociosanitari afrontar amb més informació la gran repercussió que el ciberassetjament té sobre la salut dels adolescents. 

Aquest dijous, 17 de maig, es farà una jornada oberta a la ciutadania en què es presentarà l'estudi i els seus resultats. Serà a tres quarts de vuit del vespre, a la Fundació Universitària del Bages.