La primera edició de la Fira Vi-Ba arribarà a Manresa del 8 al 10 de juny

El projecte Vi__suals passarà a formar part de la programació de la nova fira dedicada al vi bagenc

Presentació de la Fira Vi-Ba
Presentació de la Fira Vi-Ba | Sílvia Rius
16 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:41h
El president de la DO Bages, Joan Soler, ha presentat la primera edició de la Fira Vi-Ba, a la Sala Sant  Jordi de l'escola d'hoteleria Joviat, que se celebrarà el cap de setmana del 8,9 i 10 de juny. Al president del DO Bages l'ha acompanyat l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, Ignasi Sala, el president de Bages Impuls, la regidora de cultura de l'ajuntament de Manresa, Anna Crespo i la representant del Cercle Artístic de Manresa, Alba Comas. 

La fira del Vi del Bages neix impulsada per diferents agents culturals, socials i econòmics del territori amb la intenció d'agrupar, en un sol cap de setmana, activitats gastronòmiques, turístiques i artístico-culturals amb la cultura del vi com a denominador comú. 

Els organitzadors es prenen aquesta nova iniciativa com a una gran oportunitat per abraçar tots els elements de la comarca i atraure a gent de tot el territori. Joan Soler, president de la DO Bages, comentava les intencions d'aquesta nova iniciativa: "Volem inspirar-nos en tot allò que durant tants segles hem estat".
 

Valentí Junyemt, alcalde de Manresa i Anna Crespo, regidora de cultura Foto: Sílvia Rius


La Regidora de Cultura, Anna Crespo remarcava la importància de ser la capital de la cultura catalana i es mostrava d'allò més convençuda del gran nivell artístic de la proposta.  L'alcalde Valentí Junyent, per la seva banda, celebrava la unió de les diferents entitats privades i públiques per a promocionar la ciutat, la comarca i la DO Bages: "Havíem estat la comarca amb més vinya de Catalunya i ara que no ho som volem recuperar el màxim de superfície però sobretot el prestigi dels vins i el reconeixement en un món altament competitiu com el del vi". Tots els organismes participants en la Fira Vi-Ba esperen tot i ser el primer any la tasca de col·laboració entre les diferents entitats del territori serveixi perquè la fira s'acabi convertint en un referent per a la ciutat i la comarca.

Fira Vi-Ba, un cap de setmana ple d'activitats amb el vi com a element comú

Al llarg dels tres dies que durarà la Fira Vi-Ba s'han aglutinat un gran nombre d'activitats que giraran al voltant del vi, la gastronomia, l'enoturisme i l'art. 

Una programació variada que pretén oferir activitats per a tothom, des de la nit de Picapolls en el parc de La Seu, fins a aules de tasts de vins, mostres de cultura popular i activitats infantils. 

Els punts més destacats del programa són la investidura de la Confraria de vins del Bages, amb el pregó de la popular periodista Empar Moliner, i el posterior sopar dels Fogons del Bages a l'escola d'Hoteleria del Bages, l'onzena edició del projecte Vi_suals i la jornada professional, en la que s'ha convidat al sommelier i cap de sala del restaurant Mugarits, Guillermo Cruz i a Jordi Lizabel del restaurant Ó. 
 

Vi DO Bages Foto: Sílvia Rius


Onzena edició del projecte cultural Vi_suals

L'edició d'enguany del Vi-Suals presenta, sota el lema "Tempus fugit", un conjunt de creacions artístiques amb la intenció d'apropar i divulgar la cultura del vi al teixit social de Manresa i comarca. 

La programació d'aquest any inclourà la mostra de vi i d'art a la Plaça Sant Domènec, l'exposició de fotoart, la projecció de curtmetratges a càrrec de Cine Club Manresa, l'exposició del Cercle Artístic de Manresa, el tast de Picapolls i el tast emprenedor. La novetat d'enguany la trobem en una mostra d'obres fetes per estudiants i artistes reconeguts amb caixes de fusta de vi en els aparadors de diferents comerços del centre històric de Manresa. 

Un cop finalitzada l'edició, a partir del 16 de juny, totes les creacions artístiques estaran exposades en el Museu de la Tècnica de Manresa fins al 8 de juliol.