El Consell Comarcal obre la convocatòria de les beques menjador per al proper curs

Nois i noies a l'hora de dinar en un menjador escolar
Nois i noies a l'hora de dinar en un menjador escolar | AMPA Escola d'Avià
Redacció
16 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:25h
El Consell Comarcal del Bages ha obert la convocatòria de sol·licitud de beques menjador pel curs 2018-2019, que es podran demanar als centres educatius durant els propers dies. 
Les beques, atorgades per la Generalitat de Catalunya i gestionades pel Consell Comarcal, tenen per objectiu garantir que tots els infants de la comarca que ho necessitin tinguin accés al servei de menjador escolar. Per aquest motiu, totes les famílies que no superin els llindars de renda establerts tindran assegurada una beca del 50% del preu del menjador sense necessitat d'entrar en llistes d'espera.
 
Per entrar a la convocatòria de beques menjador la família ha d'estar per sota dels següents llindars de renda anual:
 
-Primer adult (sustentador principal): 9.667,30 euros
-Segon adult (sustentador principal): 4.833,60 euros
-Altres adults que integren la unitat familiar diferents als sustentadors principals: 2.416,80 euros
-Per cada nen/a de la unitat familiar: 2.900,20 euros
 
Hi ha dos tipus de beques menjador: la que finança el 100% del servei de menjador i la que en finança el 50%. Les famílies que acreditin que la seva renda anual no supera el 60% dels imports abans exposats, a més d'acreditar altres aspectes com ser família nombrosa o monoparental; tenir infants en acollida; tenir un fill o filla amb discapacitat; trobar-se en risc d'exclusió social, etc., podran optar a una beca del 100% del cost del servei de menjador escolar. 
 
En les bases reguladores de la sol·licitud de beques pel proper curs, el Consell Comarcal ha corregit l'adjudicació en el cas de custòdies compartides, permetent que pugui sol·licitar la beca un dels progenitors o tots dos.
 
Per altra banda, les famílies que tinguin una beca del 50% podran compactar-la, permetent que els seus infants puguin anar al menjador de franc només alguns dies de la setmana. 
El preu del servei de menjador el xifra la Generalitat, i actualment és de 6,20 euros al dia com a màxim. Els centres escolars han de lliurar les sol·licituds de beques menjador rebudes fins al 31 de maig al Consell Comarcal del Bages.
 
Les beques del curs 2017-2018
 
El departament d'Ensenyament de la Generalitat ha adjudicat aquest curs beques menjador per valor de 1.432.685,30 euros al Bages (uns 200.000 euros més que el curs passat). El Consell Comarcal va aprovar més de 2.500 beques i un total de 2.208 alumnes van demanar compactar la seva beca del 50% de l'import.