Súria s'estrena com a convidada de l'ExpoBages per difondre cultura, història i patrimoni

Des del municipi s'han organitzat diverses activitats per donar a conèixer la seva realitat local

Redacció
16 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:18h
Súria és, enguany, el municipi convidat de la fira ExpoBages, que tindrà lloc durant aquest divendres, dissabte i diumenge al centre de Manresa. La participació de la vila a la fira multisectorial de la capital del Bages  inclourà la presència d'un estand i diferents activitats, com l'exposició 100 anys de potassa a Súria; una representació de l'espectacle Salats!; una sessió de contacontes, i una actuació del Combo de l'Escola Municipal de Música.
 
L'estand de Súria estarà ubicat al Passeig de Pere III, davant del Casino de Manresa. Un dels seus principals atractius serà la possibilitat de fer una visita virtual al Poble Vell, mitjançant unes ulleres de realitat virtual en 360 graus per veure una filmació que va ser realitzada recentment amb dron pel nucli antic surienc.
 
L'exposició sobre la història de la mineria de potassa a Súria es podrà veure tots els dies de la fira a l'Espai Plana de l'Om. Es tracta de la mostra que va ser presentada l'any 2013 a Cal Balaguer del Porxo amb motiu del centenari del descobriment del jaciment potàssic. Tots els dies d'obertura hi haurà visites guiades i tallers infantils de descoberta del món de la mina.
 
Pel que fa a Salats!, serà la primera vegada que aquesta obra es representi fora del municipi surienc i de la programació de la Fira Medieval d'Oficis, de la qual és un dels actes emblemàtics. L'espectacle es podrà veure aquest dissabte, 19 de maig, a les nou del vespre, a la plaça Major.
 
El primer dels actes paral·lels de la presència de Súria com a municipi convidat serà la sessió de contacontes, que tindrà lloc divendres, 18 de maig, a l'estand que el poble tindrà al Passeig, de sis de la tarda a dos quarts de vuit del vespre. L' activitat anirà a càrrec d'Elvira Balaguer i es basarà en els contes En Sebastià i el mar i Tornaré a Sòrisa, relacionats amb Súria.
 
L'actuació del Combo de l'Escola Municipal de Música es farà diumenge, 20 de maig, a les dotze del migdia, a la intersecció entre Passeig de Pere III i el carrer Arquitecte Oms.
 
Difondre cultura, patrimoni i història local
 
Súria pren el relleu de Sant Vicenç de Castellet com a municipi convidat d'ExpoBages, una figura que va ser creada justament en l'edició de l'any passat.
 
L'acte simbòlic de relleu va tenir lloc dilluns 14 de maig en el transcurs de la roda de premsa de presentació del certamen, celebrada a Manresa amb la presència de l'alcalde de Súria, Josep Maria Canudas; la regidora de Comunicació i Imatge de l'Ajuntament de Sant Vicenç de  Castellet, Carme Jiménez, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, a més de diferents responsables de Fira de Manresa.
 
En el transcurs de la roda de premsa, el batlle surienc va expressar en nom de l'Ajuntament la satisfacció i l'agraïment per la invitació d'ExpoBages. Josep Maria Canudas va afegir que Súria aprofitaria la seva presència en la fira manresana per difondre aspectes destacats de la realitat local en àmbits com la cultura, la història i el patrimoni.
Arxivat a