La tecnologia s'imposa en la quarta edició dels premis Talent+Empresa

Imatge dels guanyadors de la quarta edició del certamen Talent+Empresa
Imatge dels guanyadors de la quarta edició del certamen Talent+Empresa | Catpress
Redacció
16 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:54h
Sis projectes d'empresa desenvolupats per estudiants de formació professional del Bages rebran suport i acompanyament expert per convertir-los en negocis reals. Així va posar-se de manifest durant la quarta edició dels premis Talent+Empresa, que van lliurar-se dimarts al migdia al teatre Kursaal de Manresa, i que van mostrar un marcat accent tecnològic, amb propostes que fan ús de les TIC en benefici de la salut, la qualitat de vida de les persones amb discapacitat o l'aprenentatge.

La iniciativa, impulsada per la Cambra de Comerç de Manresa, la Fundació Althaia i el departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, va premiar els següents treballs:

Cicles formatius de grau mitjà

Drinks for all

De Medina Olivares, Álvarez Almendros i Caelles Rodríguez de l'Escola Joviat de Manresa. Es tracta d'un objecte de plàstic amb capacitat per portar fins a 6 gots a la vegada. D'utilitat en festivals i locals de festa per anar a buscar beguda.

Tempssemàfor

D'Isa Sánchez de l'Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet. Dispositiu adreçat a persones grans i/o amb mobilitat reduïda mitjançant el qual poden allargar el temps de pas en un semàfor.

ELAC

De Laura Pujol, Anna Escobar, Esther Codina i Cristina Martínez de l'Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet. Mitjançant la realitat virtual s'aposta per reforçar aprenentatges a través d'una experiència més personal.

Cicles formatius de grau superior

SED4

De Gemma Navarrete de l'INS Quercus de Sant Joan de Vilatorrada. Projecte d'empresa dedicada a l'assessoria esportiva per a tots els públics en els àmbits de la nutrició, l'alimentació, la psicologia esportiva, l'entrenament i la fisioteràpia.

Run to win

D'Àlex Ollé i Ferran Rovira de l'INS Lacetània de Manresa. Es tracta d'una aplicació mòbil de recompenses a través de l'exercici físic que realitzes. La recompensa és intercanviable en programes de gimnassos i equipaments esportius.

Familyhort.

De Zhor Khazzame i Zineb El Hghitni de l'INS Guillem Catà de Manresa. L'arrendament d'un espai en un hort ecològic a partir d'una quota mensual amb la que s'estableix el manteniment, la participació i la recollida d'una part de la producció.
 
Els projectes guardonats van rebre un premi econòmic per gentilesa de CaixaBank i la Patronal Metal·lúrgica del Bages. A més, els de grau superior estan premiats amb 2.500 euros en concepte de beca d'estudis a la UManresa-FUB. A banda, tots sis projectes tenen a la seva disposició una bossa de 2.500 euros per a les despeses de posada en marxa del negoci, gentilesa d'ICL Iberia i Grup Taelus.
 
Althaia i CTM impulsen un dels projectes guanyadors del 2017

L'acte de dimarts també va servir per donar a conèixer la trajectòria que ha seguit un dels projectes guanyadors en l'edició passada, una llitera hospitalària que permet reduir les radiacions a l'hora de fer proves diagnòstiques i estalviar costos. Andrea Salguero, la seva autora, va explicar que el projecte es troba en fase d'estudi per part del CTM i la Fundació Althaia per tal que esdevingui una realitat.

En l'acte també hi van intervenir el director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells, i el president de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals, en representació de les dues entitats impulsores del Talent+Empresa. Tots dos van destaca el valor de les idees per al teixit empresarial, i la importància que té per a les empreses conèixer i aprofitar tot aquest talent que es genera als centres educatius.