Jo Jet i Maria Ribot tancaran la gira del seu últim disc acompanyats d'una coral de set joves

El projecte compta amb la direcció escènica de Martí Torras i amb els arranjaments de Magalí Sare, Eduard Gené i Ricard Cots

Jo Jet i Maria Ribot acompanyats d'uns quants dels membres del cor amb qui duran a terme la gira de comiat del disc
Jo Jet i Maria Ribot acompanyats d'uns quants dels membres del cor amb qui duran a terme la gira de comiat del disc | Oriol Colomar
Redacció
16 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:26h
Ja fa un any i mig que els manresans Jo Jet i Maria Ribot van treure a la llum el seu segon disc, Lliure o descansar. Després d'una intensa gira que els ha dut per diversos punts de l'Estat i també per les Illes Balears, el duet s'acomiadarà del seu segon fill abans d'acabar l'any. I ho farà acompanyat d'un cor de set joves a través de l'espectacle Jo Jet i Maria Ribot amb el Cor, que s'estrenarà oficialment el divendres, 28 de setembre, al Teatre Conservatori de Manresa.

Berta Planes, Anna Rovira, Ruth García, Laura Muñoz, Pau Lafoz, Joel Díaz i Ricard Cots són els músics, coristes i cantants que acompanyaran el duet manresà en aquest nou format, una aposta pel talent jove (tots tenen entre 19 i 27 anys). El projecte ha comptat amb els arranjaments de Magalí Sare, cantant i compositora de jazz i membre de Quartet Mèlt;, Eduard Gené, cantautor i productor de soul, i Ricard Cots, arreglista, membre del cor i estudiant de pedagogia a l'ESMUC. Martí Torras, director escènic de teatre (Rhum, El Testament de Maria) i músic (The Mamzelles, La Pegatina, Els Catarres) s'ha encarregat de la direcció escènica.

A  Jo Jet i Maria Ribot amb el Cor, els bagencs han seleccionat alguns dels treballs que formen part del seu darrer disc, i els presenten en un format diferent. Es tracta d'una proposta genuïna i arrelada en la identitat dels cantautors a través del treball de la veu i de la organicitat i simplicitat dels elements.

Sobre Lliure o Descansar

Jordi Jet Serra i Maria Ribot han mostrat, al llarg del darrer anys, amb fites diverses, la seva trajectòria contundent dins el circuit musical català. El 15 d'octubre de 2016 publicaven Lliure o descansar, segon disc amb el què a dia d'avui han fet ja una setantena de concerts i el qual ha comptat amb col·laboracions artístiques de diferent caire.

L'anunci de la nova proposta escènica arriba just quan el duet treballa pel seu format de concerts d'estiu, la gira de terrats. Des de fa dos anys, Jo Jet i Maria Ribot realitzen la gira d'estiu en terrats particulars de tot Catalunya, una activitat musical que els ha permès teixir complicitats amb el territori, amb Cervesa Guineu com a col·laboradors de la gira, o en el seu activisme cultural a títol personal a la ciutat de Manresa.

Més que cançons

Jo Jet i Maria Ribot parteixen d'un procés creatiu que va molt més enllà de la seva música. El seu objectiu principal és fer servir les seves cançons per generar un projecte artístic que transformi el públic en la mesura que transforma els creatius que el desenvolupaven. Aquest va ser el punt de partida de Lliure o descansar.

A través de les xarxes socials, van escollir l'equip de creatius que convertiria les seves peces musicals en una proposta artística que anés més enllà de la melodia. Tancats en una casa de Serrateix, van conviure, van plorar, van riure i van crear, sempre ajudats per dos facilitadors. Eren els guies que vetllaven per a que assolissin les seves metes creatives, però també la seva realització personal.

Així va néixer aquest segon treball, que el mateix duet defineix com "un qüestionament a com la gent es pren  el dia a dia". Descansem o som lliures? Seguim el camí que ens proposen o escollim el nostre? Ens fem el llit perquè sí o ens el fem perquè volem? Aquestes són algunes de les reflexions que posen damunt la taula amb la voluntat que "la gent, a la vegada que gaudeix de la nostra música, es faci plantejaments vitals".

Concert al Teatre Conservatori

El concert de final de gira que el duet oferirà al Teatre Conservatori acompanyat d'un cor de set joves tindrà lloc el divendres 28 de setembre i començarà a les nou del vespre. Les entrades ja són a la venda i tenen un preu de 12 euros i de 10 pels joves de menys de 25 anys; per les persones de més de 65, i amb el carnet del Galliner. Es poden adquirir prement aquest enllaç.