Marc Aloy, escollit alcaldable d’ERC per a les municipals del 2019 a Manresa

La candidatura del primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manresa va ser l'única que es va presentar

Marc Aloy saluda la militància després de ser escollit alcaldable
Marc Aloy saluda la militància després de ser escollit alcaldable | ERC
Redacció
16 de maig del 2018
Actualitzat a les 9:12h
El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manresa, Marc Aloy i Guàrdia, ha estat escollit com a alcaldable d'Esquerra Republicana de Catalunya per a les pròximes eleccions municipals a Manresa, que se celebraran el maig del 2019. Aloy ha obtingut un ampli suport de tots els militants i simpatitzants que han assistit a l'assemblea extraordinària de la secció local d'ERC, celebrada aquest dimarts al vespre.
 
L'aposta perquè Marc Aloy encapçali la llista d'ERC a Manresa és fruit del consens. De fet, ERC va obrir fa uns dies el període per a poder presentar candidatures i, finalment, la d'Aloy ha estat l'única que s'ha posat sobre la taula per ser votada.
 
Nascut el 1979 a Manresa, Marc Aloy i Guàrdia és arquitecte i treballa per compte propi. Durant més de 10 anys va ser membre de l'equip directiu de la Delegació del Bages-Berguedà del Col·legi d'Arquitectes –on avui s'ha celebrat l'assemblea–, va ser un dels fundadors de l'espai cultural Via Fora! i actualment és soci d'Òmnium Cultural i de l'ANC, així com membre de Xàldiga, entre altres entitats amb les quals manté contacte.
 
Va començar la seva militància a ERC i a les JERC el 2000. Ha estat portaveu de les JERC de Manresa i de la Setena Regió, així com membre de l'Executiva Nacional de les JERC entre el 2001 i el 2003. Ha format part de l'executiva de Manresa i va ser-ne el president entre el 2013 i el 2015. 
 
Després de la votació, Marc Aloy ha fet les seves primeres declaracions com a candidat a l'alcaldia: "He decidit presentar-me perquè m'estimo la ciutat i perquè em fa il·lusió". I ha subratllat: "Estic disposat a abocar a Manresa tota l'energia que la ciutat mereix". 
 
Aloy també s'ha referit a la regidoria d'Urbanisme que lidera des del febrer del 2016 afirmant que ser al govern li ha permès "conèixer a fons la política municipal i el funcionament de l'Ajuntament" i "treballar per la ciutat en una àrea que m'agrada", des d'on ha pogut resoldre projectes històrics, com ara l'execució de la nova plaça Bonavista, l'aprovació del POUM, l'inici de les obres a la Fàbrica del Salt o el projecte de la Creu del Tort, una reivindicació veïnal que s'arrossegava des de fa 20 anys.
 
El ja candidat a l'alcaldia ha detallat que entén el lideratge "com una peça més d'un gran equip" i, en aquest sentit, s'ha mostrat disposat a "encapçalar aquest nou projecte que ens ha de portar a guanyar l'alcaldia de Manresa; és l'hora de fer-ho".
 
En l'assemblea, que ha reunit una cinquantena de persones, també hi ha assistit la senadora Mirella Cortès; el secretari de Política Municipal d'ERC, Marc Sanglas, i el vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització d'ERC, Isaac Peraire, entre altres càrrecs d'Esquerra. Abans que arrenqués la sessió, Aloy ha tingut un record per a tots els presos polítics. En acabar-la, ha llegit una carta personal que Oriol Junqueras li ha enviat des d'Estremera.