L'ICL Manresa dona per bo el patiment i passa a semifinals (71-68)

Gabriel Lundberg fa un partit excels i dos tirs lliures de Jordi Trias sentencien

Els jugadors de l'ICL Manresa celebren la victòria
Els jugadors de l'ICL Manresa celebren la victòria | J. Alberch
16 de maig del 2018
Actualitzat a les 7:33h
El cinquè partit de la sèrie ha estat digne de l'eliminatòria. La moneda s'ha decantat pel cantó de l'ICL Manresa. Però la victòria no s'ha decidit fins al darrer segons. A mitjans del darrer període tot semblava decidit amb el 55-42. El Leyma Corunya no s'ha enfonsat i ha posat l'ai al cor al Nou Congost. La serenitat des del llançament lliure ja evitat el què podia haver estat un gran disgust. L'alegria s'ha quedat a casa. Gabriel Iffe Lundberg ha liderat l'atac amb trenta-un punts. Al final, dos tirs lliures de Trias han decidit. Ara tocaran les semifinals davant un Palència que ha remuntat un 2-0 en contra.

No hi ha hagut sorpreses als cincs inicials. L'ICL Manresa ha començat amb Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Álvaro Muñoz, Jordi Trias i Nacho Martín. I el Leyma Corunya amb Zach Monaghan, Trevor Cooney, Larri Abia, Dimitry Flis i Sergio Olmos. El partit ha començat amb nerviosisme. Tant en un cantó com en un altre. Lundberg ha obert la llauna després d'una treballada jugada de tot l'equip manresà. El danès ha començat molt actiu i sumava accions de mèrit. Un triple de Martín feia aixecar els espectadors dels seus seients. Com ho faria poc després Lundberg. Aquestes accions tenien la resposta de Flis. També més enllà dels 6,75 (16-12, minut 8). El visitant Abia queia molt malament i abandonava el parquet entre gestos de dolor i l'aplaudiment del Nou Congost. La lesió sembla greu. El Leyma Corunya no deixava que l'ICL Manresa s'escapés al marcador malgrat no tenir gens d'encert. Els bagencs tampoc eren capaços de trenar jugades amb continuïtat. Després d'una bona acció en venia una de dolenta. O dues. Només per tenir una idea del desencert col·lectiu només calia veure el parcial dels primers cinc minuts del segon període: 5-2. Monaghan encertava un triple inversemblant per acostar el seu equip. Poc després Ferreiro empatava. Arribava un moment delicat que l'ICL Manresa ha resolt amb dues bones defenses que ha aprofitat Lundberg amb dos ràpids contraatacs. Les dues esmaixades no han descentrat els d'Aranzana. El Leyma Corunya s'ha col·locat a un sol punt i ha tingut dues ocasions per posar-se per davant. Sense que les hagin pogut aprofitar. Allen ha errat un triple al darrer atac del primer temps. Els manresans arribaven amb un mínim avantatge (26-25).

L'ICL Manresa ha tornat més tard dels vestidors. Els manresans han trigat més de dos minuts en anotar. Gintvainis sumava tres punts en un moment delicat (29-30, minut 23). Poc després, el lituà cometia una antiesportiva que frenava la reacció del seu equip. Els visitants n'han tret molt de profit i han anotat quatre punts seguits. Malgrat tot, la pressió no ha afectat als bagencs. Un parcial de 6-0 els permetia dominar novament (35-34, minut 26). Lundberg ha decidit assumir responsabilitats i els seus companys li feien arribar la pilota. En un tres i no res el danès ha aportat vuit punts seguits al còmput manresà. Ocampo decidia donava entrava a Guillem Jou. El Nou Congost el rebia amb una bona ovació. Amb tot, els corunyesos no abaixaven els braços i es mantenien amb els llançaments de Monaghan i Cooney. Els dos nord-americans quedaven una mica sols amb l'empenta local. Lundberg, al límit, igualava la màxima renda a favor de l'ICL Manresa (49-42, minut 30). Sakho ho ampliava encara més amb . Els visitants no n'entraven ni una. Estava a les mans dels bagencs trencar el partit. Mica en mica ho anava aconseguit. Però la fractura no era complerta i les males experiències dels darrers dies aconsellaven ser prudents (55-42, minut 33). Fet que ha quedat demostrat poc després. Chuku i Cooney acudien al rescat del seu equip. Un afortunat triple de Hamilton feia respirar el Nou Congost. Per pocs instants. Monaghan estava encertat des del tir lliure. El què feia pocs minuts podia semblar bastant ja no ho estava tant (61-58, minut 38). Lundberg errava dos tirs lliures. Cooney penetrava tot sol i Ocampo decidia parar un minut. Ara sí que el danès Lundberg anota des del punt de personal. Però Cooney es treia del barret un triple per empatar (63-63, minut 39). Muñoz anotava dos punts transcendentals. I Trias taponava Chuku en una defensa vital. La possessió afavoria els gallecs però no han anotat. De nou, Lundberg ha anat al tir lliure. De nou, els dos dins. 67-63 a manca de 24 segons. Aquí ha arribat el carrusel de tirs lliures. Monaghan i Muñoz els han entrat tots dos. Cooney feia una afortunat triple contra tauler. 69-68 quan faltaven vuit segons. Trias ha estat serè des de la personal. Monaghan ha tingut l'oportunitat de forçar el temps extra. Per sort local, el triple ha topat amb el cèrcol. Fi del patiment. 71-68 i a semifinals.

Els play-off no s'aturen. Divendres hi torna a haver sessió al Nou Congost. El Palència d'Oliver Arteaga visitarà el Bages. El primer partit serà a les nou del vespre.