L'Oficina Jove del Bages obrirà un nou servei d'assessoria d'entitats

La regidora Anna Crespo i el responsable del CAE Manresa, Ignasi Muncunill
La regidora Anna Crespo i el responsable del CAE Manresa, Ignasi Muncunill | Aj. Manresa
Redacció
15 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:04h
L'Oficina Jove del Bages, impulsada pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i gestionada per l'Ajuntament de Manresa amb la col·laboració del Consell Comarcal del Bages, engega un servei d'assessoria per a les entitats juvenils, que estarà gestionada des del CAE Manresa.
Els detalls d'aquest nou servei -que es posarà en marxa el proper dilluns 21 de maig- han estat presentats per la regidora de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo, i el responsable del CAE Manresa, Ignasi Muncunill.

Aquesta assessoria tindrà l'objectiu d'oferir informació i orientació a les persones joves que vulguin crear noves entitats o per a joves que formen part d'entitats i associacions juvenils ja constituïdes i que vulguin millorar el seu funcionament, ja sigui per a la redacció de projectes, per assessorar-los en la gestió del marc legal, fiscal i comptable; per ajudar-los a trobar línies de finançament; participar en activitats internacionals i rebre informació en gestió de voluntariat.

Totes les persones joves que vulguin fer ús d'aquesta nova assessoria cal que es posin en contacte amb l'Oficina jove del Bages, enviant un correu electrònic per a concertar una cita. L'assessoria no té un horari fix d'atenció, sinó que es desenvoluparà a partir de les demandes que vagin sorgint.

Anna Crespo ha valorat de forma molt positiva aquest nou servei d'assessoria per a entitats se suma a d'altres serveis en marxa per continuar donant recursos que donin resposta a les necessitats i inquietuds a la població i, en aquest cas, "per ajudar a la participació i el foment de l'associacionisme". La regidora de Joventut ha informat que en aquests moments a la ciutat hi ha 28 entitats juvenils, del món del lleure, cultural, estudiantil i polític, "i la nostra voluntat és que se'n facin més".

Al seu torn, Ignasi Muncunill ha explicat que aquest servei "és cada cop més necessari, ja que la gestió d'entitats ara no és fàcil, abans era molt més senzilla i funcionava de forma espontània". Per al responsable del CAE "en aquests moments s'han de conèixer molts requisits legals, fiscals, comptables, de recursos humans, de petició i justificació de subvencions, aspectes que són complexos per a les persones joves i amb poca experiència". Muncunill ha afegit que sovint a les entitats quan una persona marxa, aquesta informació i coneixement es perd i no es traspassa als nous membres. En aquest sentir la nova assessoria contribuirà "a ajudar a resoldre un ampli espectre de consultes d'unes entitats que no compten amb clients com una empresa, sinó amb socis, voluntaris i usuaris".

El CAE, una entitat amb experiència

El CAE (CAE, formació i serveis socioculturals), és una entitat sense ànim de lucre declarada d'utilitat pública que treballa per la promoció de l'educació en el lleure i la dinamització sociocultural. El CAE té la seva seu social a Manresa però el seu abast és supracomarcal: du a terme activitats i serveis en tota la comarca del Bages i en determinades poblacions de les comarques de la Catalunya Central - Berguedà, Solsonès, Moianès, Vallès Occidental, Baix Llobregat, Anoia, Osona...

El CAE va néixer l'any 1984 com a escola municipal de formació d'educadors/es en el lleure -Centre d'Animació i Esplai- de l'Ajuntament de Manresa. L'any 1987 es va fundar l'associació CAE amb la finalitat de donar continuïtat a la tasca de l'escola d'educadors/es i d'oferir altres activitats en el marc de l'educació en el lleure i la dinamització sociocultural.

L'entitat té una llarga trajectòria i un ampli bagatge en el treball amb entitats i sobretot en assessorament en els àmbits de formació, treball, habitatge, viatges i vacances, lleure i oci, associacionisme juvenil, salut, etc. (presencial, telefònic i per correu electrònic); organització d'activitats informatives, de dinamització i sensibilització en centres d'ensenyament secundari; i la participació i col·laboració en esdeveniments juvenils.