Manresa celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia per sensibilitzar sobra la discriminació per raó de sexe

Al llarg dels propers dies se celebrarant diferents actes reivindicatius per a posar èmfasi en el valor de la diversitat i denunciar les conductes discriminatòries

Redacció
15 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:31h
La capital del Bages acollirà una sèrie d’actes per posar en valor la diversitat sexual. El punt àlgid de la celebració és aquest dijous, 17 de maig, amb un acte institucional que es durà a terme al saló de Sessions de l’Ajuntament on es presentarà un estudi sobre bulling homofòbic a dos instituts de Manresa.

L'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el 17 de maig de 1990 va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals. En commemoració d'aquesta efemèride, cada any, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l'Homofòbia i la amb l'objectiu de sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGTBI (lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres, i intersexuals)

Manresa se suma a la commemoració amb l’organització de tota una sèrie d’activitats per posar èmfasi en el valor de la diversitat i denunciar les conductes discriminatòries, tant físiques com intel·lectuals i morals, per raó de sexe.

Programa d’actes

Així, aquest dijous, 18 de maig, tindrà lloc l’acte institucional que es durà a terme al Saló de Sessions de la Casa Consistorial a la una del migdia i en el qual es presentarà un estudi sobre bulling homofòbic a dos instituts de Manresa. Es comptarà amb la participació de l’alumnat de batxillerat de l’institut Pius Font i Quer i es presentarà l’obra "Això està degenerant".

El mateix dijous, a les dos quarts de sis de la tarda, la plaça de Crist Rei acollirà la Presentació del Banc per la diversitat trans, que organitza L'Associació Chrysallis i l’Ajuntament en col·laboració amb l’alumnat del CFGS d’Integració Social.

Les activitats continuen i l’endemà, divendres 18 de maig, un grup de joves de la Kampana i de la Ludocteca Ludugurus crearan un mosaic amb la bandera de la diversitat sexual, a les sis de la tarda al Casal de Joves La Kampana.

El dimarts 22 de maig, es durà a terme l’activitat Banc per la diversitat LGTBI en la qual es pintarà i restaurarà un dels bancs de la plaça Icària amb la bandera de la diversitat sexual.

Els interessats en les activitats del divendres 18 de maig i el dimarts 22 de maig poden sol·licitar més informació enviant un correu o trucant al telèfon 938 729 237.

Finalment, el Dimecres 30 de maig, des de la regidoria d’Igualtat i l’Oficina Jove del Bages s’ha organitzat una formació per a professionals que treballen amb joves que versarà sobre les identitats de gènere i l’orientació sexual. Tindrà lloc a l’Espai Jove Joan Amades de dos quarts de deu a dos quarts de dues del migdia. Es poden fer les inscripcions enviant un correu o trucant al telèfon 938 771 360.

En la mateixa línia, i també organitzat per l’Oficina Jove del Bages, s’ha fet un treball als instituts i centres educatius de la ciutat (Punt al Pati i Punt al Campus) per tal de d’informar, debatre i conscienciar a adolescents i joves sobre la diversitat sexual i afectiva i contra les actituds fòbiques envers el col·lectiu LGTBI.