La guanyadora d'OT 2008, Virginia Maestro, convidada de luxe pels 9 anys del Voilà!

Durant el mes de juny, el bar musical acollirà un total de nou actuacions, entre les quals també en destaquen la de Miquel Abras, Manel Fuentes o Pepo López

Virginia Maestro, d'OT 2008, serà al Voilà! el dijous 14 de juny
Virginia Maestro, d'OT 2008, serà al Voilà! el dijous 14 de juny | Vevo
15 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:58h
El proper mes de juny el cafè-teatre Voilà! de Manresa celebrarà el seu novè aniversari. Amb prop de 2.000 concerts a l'esquena, el bar musical farà honor als anys que compleix oferint un total de nou espectacles musicals durant el mes vinent.

El primer de tots tindrà lloc el divendres dia 8 i anirà a càrrec del grup surienc Contrajazz, que oferirà un repertori de versions al ritme de blues, bossa nova i, evidentment, jazz. El recital, que serà gratuït, començarà a les dotze de la nit.

La segona proposta tindrà com a protagonista el cantautor Dani Galiot. Amb més de 15 anys de trajectòria, el músic arribarà al Voilà! el dia 9 de juny a les dotze de la nit acompanyat de la seva guitarra i d'un grapat de versions en acústic i de temes propis, que va agrupar en el seu primer senzill, Galiot. L'entrada serà gratuïta i oberta a tothom.

El diumenge dia 10 la música tornarà a sonar de la mà del trio manresà Entre d'Altres. El grup, que va guanyar la darrera edició del Llumplugged, actuarà al local del barri de Valldaura a dos quarts d'una del migdia en un concert gratuït.

Amb quatre discos sota el braç i un EP, la cantautora jaenesa Virginia Maestro va començar la seva carrera musical des de ben jove. La fama li va arribar l'any 2008, quan va proclamar-se guanyadora de la sisena edició d'Operación Triunfo. Des de llavors, la seva trajectòria pels escenaris no ha fet més que créixer. En el concert que oferirà el dijous 14 de juny a les deu del vespre, Maestro oferirà un tast de les cançons de tots els seus discos, Labuat (2009); Dulce Hogar (2011); Night & Day (2013), i BlueBird (2015). El recital tindrà un preu de 10 euros.

El calendari musical del 9è aniversari del Voilà! seguirà el dissabte 16 de la mà de Nacho Romero, un músic polifacètic amb una llarga experiència als escenaris. Amb versions i estils de tot tipus, el de Cubelles transforma el so de la seva guitarra clàssica per donar vida a estils molt variats, que van des del flamenc fins al rock. En el concert gratuït que oferirà a la capital del Bages i que començarà a les dotze de la nit, delectarà el públic amb versions i alguns dels temes del seu disc Desfragmentados.

El dijous 21 a les deu de la nit, el periodista i humorista Manel Fuentes tornarà a la ciutat de Manresa per retre homenatge a Bruce Springsteen. Fuentes, de fet, ja va ser al Voilà! el maig de l'any passat i, degut a l'èxit de convocatòria que va tenir, va repetir el concert tres dies diferents. Aquest juny tornarà amb el mateix format íntim i en acústic. Les entrades per veure'l tenen un preu de 20 euros.

Recurrent, també, del Voilà!, el cantautor empordanès Miquel Abras tornarà a la capital del Bages per presentar el seu darrer treball discogràfic, La vida en un sospir (2017). Amb la veu trencada que el caracteritza i amb una notable trajectòria sobre els escenaris, el de la Bisbal d'Empordà ha actuat en programacions de prestigi com el Festival de Cap Roig, el Festival Acústica de Figueres, el Festival Barna Sants, el Festival Sons del Món o el Senglar Rock. Pujarà a l'escenari del bar musical manresà el dijous 28 de juny a les deu del vespre. El preu de l'entrada pel concert és de 10 euros.

La programació especial dels 9 anys del Voilà! seguirà amb un concert d'un dels guitarristes més reconegut del circuit nacional, Pepo López. Tindrà lloc el divendres 29 de juny a les deu del vespre. El concert, que tindrà un preu de 10 euros, repassarà la trajectòria musical d'aquest artista polifacètic, component del grup Chivi Chivato i de la banda de Quique González.

La darrera actuació de l'aniversari de la sala manresana tindrà lloc el dissabte dia 30, a les dotze de la nit, i anirà a càrrec de Daniel Cerdà. El concert, que serà gratuït, oferirà un repertori elèctric que farà un repàs de la música pop i folk d'arreu. Entre els artistes que versionarà s'hi trobaran Johnny Cash, Loquillo, Sabina o Edith Piaf, i els grups de música Coldplay, U2, El Último de la Fila,  Jarabe de Palo, Manel, Antònia Font o Sau.

Les entrades pels concerts es poden reservar enviant un correu electrònic a [email protected]