L'ICL Manresa juga la primera final de la temporada

Els manresans no poden fallar davant un Leyma Corunya que ho està posant molt difícil

El Leyma Corunya torna al Nou Congost
El Leyma Corunya torna al Nou Congost | J. Alberch
14 de maig del 2018
Actualitzat a les 19:39h
Quaranta minuts decidiran si serà l'ICL Manresa o el Leyma Corunya (dimarts, 21:00) qui jugui les semifinals dels play-off d'ascens a l'ACB. La igualtat ha estat màxima si bé els manresans van salvar una situació crítica el passat diumenge. Diego Ocampo està molt satisfet amb els seus jugadors i comenta que poc a poc els seus jugadors van jugant millor. "Anem netejant la motxilla i això és bàsic", analitza en pla metafòric. L'aportació de tots serà crucial. Inclòs la d'un Nou Congost que s'animarà si el conjunt manresà l'anima prèviament.

Sense lesions i sense cansament

Diego Ocampo podrà comptar amb tots els seus jugadors de cara al transcendental partit contra el Leyma Corunya. Guillem Jou va reaparèixer el passat diumenge a Riazor. La resta de dolences que tenen els jugadors estan al mateix nivell però en aquest moment el cor fa superar qualsevol tipus de mal. Igual passa amb el cansament. Les ganes d'aconseguir una cosa gran fa que els jugadors superin la fatiga acumulada d'una llarga temporada. Ara es tracta més d'una qüestió mental que física. 

Sempre hi ha coses a dir

ICL Manresa i Leyma Corunya jugaran el cinquè partit en poc menys de deu dues. Ocampo creu que sempre hi ha "cosetes a dir" als jugadors. Però Ocampo creu en els aspectes més bàsics i no tant "en defenses genials i atacs genials". D'un dia per altre és difícil construir genialitats. En canvi, el tècnic és més del parer de fer bé les coses bàsiques. I això es fa bé jugant bé a bàsquet i controlar les emocions. "Després et pots equivocar però no et pots parar per això", afegeix Ocampo. 

Ocampo veu progressió dins el seu equip

L'entrenador de l'ICL Manresa està molt content amb l'actitud del seu equip. Veu una plantilla molt disposada a millorar i a aprendre. Cadascú amb els seus mitjans. "Són jugadors molt entrenables i que volen assumir els conceptes. Perquè si els jugadors no els assumeixen no poden millorar", explica Ocampo. També es tracta de reforçar les coses que puguin fer bé. Com a exemples, el tècnic cita les reaccions que va tenir el seu equip en tres moments crítics del darrer partit. Això s'aconsegueix "jugant en equip". 

L'aspecte psicològic és una incògnita

Sovint es comenta que guanyar un partit amb patiments, com el darrer a la Corunya, reforça més la moral que fer-ho amb contundència. Ocampo adment que no sap quina de les dues alternatives és millor. Prefereix centrar-se en allò que va succeint "ara. Passa això doncs he de fer això. Ens hem de preocupar en el què passa a cada acció". Aquesta filosofia és vàlida tan als entrenaments com als partits.

Tampoc sap com pot afectar al seu rival haver tingut l'eliminatòria tan a prop i no haver-ho sabut aprofitar. 

Cap sorpresa sobre el rendiment del Leyma Corunya

Ocampo no està gens sorprès pel rendiment del Leyma Corunya. Els gallecs han anat de menys a més aquesta temporada. Fins i tot, van tenir moments crítics. Haver superat aquest sotrac "els ha ajudat". Segons l'entrenador de l'ICL Manresa, els corunyesos "tenen bons jugadors i un equip tècnic que fa temps que treballa. Venen progressant de la lliga EBA, després la LEB Plata i ara la LEB Or. No han estat mai a l'ACB i potser per això ningú els té en compte. Però tenen un bon nivell".
Arxivat a