Castellbell equipara llaços grocs i banderes espanyoles, i els retira dels carrers

El govern municipal esgrimeix l'Ordenança de Convivència Ciutadana i adverteix que sancionarà qui penji elements a la via pública sense tenir-ne permís

14 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:07h
Banderetes espanyoles a Castellbell i el Vilar
Banderetes espanyoles a Castellbell i el Vilar | Cedida
El govern municipal de l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar, governat pel PSC, ha decidit fer tabula rasa i eliminar tots els llaços grocs i banderes espanyoles de la via pública esgrimint l'aplicació de l'Ordenança de Convivència Ciutadana de 2011, que exigeix d'autorització de l'Ajuntament per penjar qualsevol element als carrers.

Ara fa 10 dies Castellbell i el Vilar es va despertar amb banderes espanyoles arreu. El CDR va anunciar llavors que no les despenjaria i que donaria 1 euro per cada bandera a la caixa de resistència i a altres ONG. En paral·lel continuava penjant llaços grocs.

Davant aquest fet, des de l'Ajuntament s'ha emès un ban municipal en que s'anuncia que tot i "respectant la llibertat d'expressió", el consistori aplica l'Ordenança de Convivència Ciutadana per retirar del carrer tot aquell element que no tingui el seu preceptiu permís. En el mateix ban adverteix que iniciarà procediments sancionadors contra qui peni elements sense el preceptiu permís.