L'ICL Manresa força el desempat en un partit dramàtic la Corunya (80-85)

El Leyma Cotunya tornarà a jugar a Manresa dimarts
El Leyma Cotunya tornarà a jugar a Manresa dimarts | J. Alberch
13 de maig del 2018
Actualitzat el 14 de maig a les 9:16h
Hi haurà cinquè partit. Dimarts vinent (20.30h) ICL Manresa i Leyma Corunya decidiran quin dels dos equips passa a les semifinals dels play-off d'ascens. Els manresans han sabut patir en diverses fases del partit. No només amb el 10-2 inicial o el 50-43 que hi havia a principis del tercer quart. També amb el 78-75 i possessió local després d'haver llançat deu punts a favor (60-70). Els de Diego Ocampo són imprevisibles, capaços de perdre situacions favorables i aixecar-ne altres adverses. Jordi Trias i Nacho Martín han estat dos pilars en els moments de la veritat però cal destacar també Lluís Costa. En la remuntada del tercer període. Fer pronòstics de cara dimarts és molt arriscat. El què és segur que els dos entrenadors tenen raó sobre el balanç que van fer sobre aquesta sèrie. Cada partit és diferent.

Diego Ocampo ha optat per un cinc inicial format per Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Álvaro Muñoz, Jordi Trias i Nacho Martín. El Leyma Corunya, de Gustavo Aranzana, ha començat amb Zach Monaghan, Trevor Cooney, Larri Abbia, Dimitry Flis i Sergio Olmos. Els locals han sortit com un tro conscients que estaven davant la seva gran oportunitat. Flis i Olmos posaven el 4-0 abans que Trias sumés els seus dos primers punts. El Leyma Corunya dominava clarament el ritme de joc i gràcies als triples obria un forat que podia portar els nervis a l'ICL Manresa (10-2, minut 3). Els bagencs es sustentaven en Trias als compassos inicials. Poc a poc, l'ICL Manresa ha reaccionat. Apart del pivot gironí, un home important ha estat Jordan Sakho, El congolès ha sumat tres punts i ha forçat dues personals als rivals. Els corunyesos es mantenien al davant mitjançat John Gilling. Però la dinàmica havia canviat. Jugada a jugada, els manresans s'anaven acostant. Poc abans d'acabar el primer quart es produïa el retorn de Guillem Jou. Més encaminat a protegir d'una possible personal als seus companys que no pas per qüestions tàctiques. Noah Allen i Jokubas Gintavinis sumaven quatre punts seguits per donar el primer avantatge al seu equip (18-19, minut 10). Sakho donava més avantatge als seus. El local Jesse Chuku exercia de focus de resistència en uns minuts irregular de l'ICL Manresa. Les alternances han estat una constant durant uns minuts. Hamilton i Costa donaven una tímida renda als bagencs (30-34, minut 26). En aquest punt, qui ha permès la reacció gallega ha estat el botxí del passat divendres: Cooney. Flis ha posat el Leyma Corunya al davant. Però Lundberg empatava abans d'arribar a la mitja part (40-40).

Monaghan i Muñoz han començat la segona part intercanviant-se sengles triples. Olmos feia mal. Primer, amb una cistella i després provocant una tècnica a Martín per floping. Era la tercera del pivot castellà. El Leyma Corunya ha aprofitat molt bé l'ocasió per obrir forat (50-43, minut 23). El marcador posava l'ICL Manresa contra les cordes. Costa no ha permès que el seu equip es desenganxés de l'eliminatòria. Un triple llançat amb tota la intenció i un d'afortunat quan el què volia fer era una assistència a Trias han estat el principi de la reacció. Després Trias, Lundberg i Muñoz han anotat cistelles de diferent bellesa per completar un parcial de 0-16 (50-59, minut 26). Els locals veien el cèrcol quadrat i fallaven un tir rere un altre. L'ICL Manresa no els concedia una segona oportunitat i dominava el rebot defensiu. Només Abbia i Hernández han trencat la mala dinàmica. Els manresans seguien tranquils i manaven en arribar al final del tercer quart (58-66). Els d'Ocampo s'han basat en Martín per mantenir la seva renda. Fins que un parcial de 7-0 obria un nou escenari i feia demanar temps mort a l'entrenador de l'ICL Manresa. Els bagencs ja no estaven tan lúcids i perdien alguns rebots sota la seva cistella. Tampoc ho estaven els manresans tret de dues accions de Sakho. Ocampo feia tornar a la pista a Costa i Trias. El canvi no ha estat el revulsiu esperat. El Leyma s'ha aixecat. Del 69-75 s'ha passat a un inquietant 78-75. Ocampo gastava un nou temps mort. Martín i Trias han exercit de líders. El gironí posava el 78-79. Al següent atac, els locals han estat incapaços de sumar. La pilota ha estat manresana quan només mancava menys de mig minut. Muñoz ha rebut personal però ha errat els dos tirs lliures. Martín ha estat el més llest i ha capturat el rebot malgrat que Aranzana havia fet entrar Olmos i Hernández-Sonseca. El pivot castellà ha rebut falta i sí que ha estat capaç de transformar des del punt de personal. Monaghan i Trias han fet el mateix (80-83). Torres errava el primer sense voler i el segon expressament. Gilling ha atrapat la pilota i ha pogut llançar el triple de la pròrroga. No ha entrat. La personal rebuda per Trias ha rematat la feina. 80-85. Dimarts, última sessió d'aquests quarts de final al Nou Congost.

La sèrie es decidirà al límit. La igualtat ha estat màxima. No només per les dues victòries per banda sinó també perquè comptant els punts l'ICL Manresa només n'ha fet set més que el Leyma Corunya. Qui guanyi jugarà contra el vencedor de l'Oviedo – Palència, que també arribaran al cinquè partit. El Melilla s'ha unit al CB Prat i jugaran una de les semifinals.