Centenars de persones omplen l'Anònima en la segona edició del Festival FABA

Fins a 2/4 de 3 de la matinada de diumenge s'hi van viure concerts, parades gastronòmiques, el mercat Somiatruites i altres propostes culturals

El públic ha omplert durant tot el dissabte el recinte de l'Anònima
El públic ha omplert durant tot el dissabte el recinte de l'Anònima | Pere Fontanals
Redacció
12 de maig del 2018
Actualitzat el 13 de maig a les 18:56h
L'antiga fàbrica elèctrica de Manresa, l'Anònima, ha acollit durant tot el dissabte el segon Festival Artístic del Barri Antic (FABA) amb la voluntat de convertir a través de la seva programació artística, el Centre Històric de Manresa en un node creatiu i cultural a través dels seus agents i reivindicar l'edifici municipal de l'Anònima com a fàbrica de creació.

Centenars de persones -dos milers segons l'organització- han omplert l'Anònima durant tota la jornada. Visites poètiques a l'antiga fàbrica per descobrir els espais amagats i habitualment tancats al públic; el micro-teatre T.U.P.P.E.R.S amb les actrius Gaia Bautista i Cristina Pericas i la direcció d'Anna Bertran i Joan Escrivà-Escolà; el Projecte Murs Plàstics de la mà dels artistes Berni Puig, Randy Tek i Elsa Guerra; artistes i artesans del Mercat Somiatruites, a més d'altres dissenyadors, emprenedors i marques, joieria contemporània i d'autor amb Pedra del Toc; un espai gastronòmic a càrrec dels Paradistes del Mercat de Puigmercadal, i un públic que ho ha fet realitat, ha caracteritzat el festival, centrat en l'Anònima com a espai de reivindicació artística i cultural.

Però és que el públic encara ha tingut més per emocionar-se i gaudir. The Crab Apples, el quartet de Santa Eulàlia de Ronçana, han fet vibrar Manresa durant el seu primer concert a la ciutat. La veu de Carla Gimeno, la bateria de Mauro Cavallaro, la guitarra de Laia Alsina i la Laia Martí al baix elèctric, han emocionat a tots els assistents amb el seu segon disc A drastic mistake (Hidden track records), un treball format per cançons que parlen de contradiccions i errors, entre d'altres.

I a la nit, Bigott, Blondie, Renaldo & Clara, Mr. Rombo, Ara Nescio, Clazzics, Los Valientes i Toia han omplert els dos esencaris de l'antiga fàbrica eléctrica fins a les 2.30h de la matinada, entre d'altres activitats programades.