L'ICL Manresa queda al límit de l'abisme (75-72)

Els manresans cauen a la pròrroga a la pista del Leyma Corunya el tercer partit de la ronda i es posen a una derrota de quedar fora

L'ICL Manresa ha perdut el primer partit a la Corunya
L'ICL Manresa ha perdut el primer partit a la Corunya | J. Alberch
11 de maig del 2018
Actualitzat a les 23:25h
Un triple errat per Jordi Trias hagués pogut forçar una segona pròrroga a Riazor. Però no ha estat així i el Leyma Corunya ha aconseguit avançar-se en aquests play-offs de quarts de final. Diumenge ja no hi ha alternativa. O els bagencs surten vencedors o començaran abans d'hora les vacances. El partit ha estat ple d'alternatives. Amb dos quarts dominats per cada equip. La pròrroga també ha tingut alternances. Al final, un triple del local Trevor Cooney posava per endavant els gallecs després que l'ICL Manresa no tanqués un rebot en defensa. Diumenge, màxima pressió per a Diego Ocampo i els seus jugadors.

Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Álvaro Muñoz, Jordi Trias i Nacho Martín han format per l'ICL Manresa. El Leyma Corunya ha contrarestat amb Zach Monaghan, Trevor Cooney, Larri Abbia, Dimitry Flis i Sergio Olmos. Els manresans han començat molts inspirats des de la línia de tres. Els nou primers punts de l'ICL Manresa han arribat més enllà de la línia de 6,75. Els locals també han inaugurat el seu marcador particular amb un llançament triple. En defensa, els bagencs eren molt sòlids i no deixaven tirs senzills al seu rival. L'encert hi feia la resta per obrir la primera escletxa sense haver fallat cap tir (7-15, minut 4). Era clar que el partit no es decidiria per la via ràpida. Un parcial de 6-0 acostava un Leyma Corunya que ha tingut la possessió per avançar-se. No ho han aconseguit i un entrada de Muñoz trencava una petita mala dinàmica. El Leyma Corunya capturava alguns rebots en atac i era capaç d'aprofitar la segona oportunitat. Però l'ICL Manresa no es deixava atrapar. Una cistella al límit de la fi del primer quart deixava un esperançador 21-25. L'equip d'Aranzana ha començat a fer mal gràcies als seus interiors. Henández-Sonseca i Olmos començaven a repetir l'actuació del passat diumenge al Nou Congost. L'ICL Manresa no tenia tan encert. L'avantatge s'anava reduint. I quan un equip té diverses ocasions per avançar-se més tard o més d'hora n'acostuma a aprofitar una (31-30, minut 14). El Leyma Corunya estava desbocat. Un triple d'Hernández i dos punts més d'Olmos feien gastar un temps mort a Ocampo (36-30, minut 17). La resposta dels locals? Un nou triple. Una cistella de Lundberg i una recuperació del mateix danès han estat només un miratge. La contra ha acabat amb un tap en contra dels interessos bagencs. Els locals seguien lúcids de cara el cèrcol. Els manresans, fidels a la dinàmica de la temporada, erraven la meitat dels tirs lliures. Als descans, la situació pintava molt malament per a l'ICL Manresa (44-34).

La segona part ha començat amb un Leyma Corunya negat de cara a cistella i amb un ICL Manresa que li ha costat aprofitar les oportunitats que tenia. Poc a poc les distàncies es reduïen. Fins que un parcial de 2-11 avançava molta estona després els d'Ocampo. La situació semblava aclarir-se per a uns bagencs que han gaudit de fins a tres punts de marge (48-51). El Leyma Corunya ha reaccionat. Un triple de Monaghan i un tir lliure d'Olmos capgiraven de nou abans que un cop de dits de Lundberg al límit del tercer quart posés en franquícia el seu equip (52-53, minut 30). El domini als darrers deu minuts corresponia als corunyesos. Per poc. Martín era l'encarregat de mantenir l'ICL Manresa dins el partit. El Leyma Corunya es basava ara amb jugadors secundaris com Larri Abbia. Un 2+1 de Cooney semblava sentenciar-ho al situar un inquietant 65-59. És aquí quan l'ICL Manresa s'ha tornat a aixecar i amb un 0-7 protagonitzava l'enèsim canvi de dominador (65-66). Hernández-Sonseca sumava dos punts pel Leyma Corunya. Trias errava dos tirs lliures. Monaghan n'errava un. I Trias, ara sí, en transformava dos per dur el partit al temps extra (68-68).

Els cinc minuts d'afegit també han tingut domini altern. Els manresans han trigat prop de cinc minuts a anotar. El 72-68 semblava una llosa difícil de moure. Però entre Trias i Costa han empatat. El base ha pogut avançar els seus però ha errat el llançament. El Leyma Corunya ha fallat el seu atac. Però un rebot ha donat a Cooney l'opció de llançar de tres. El tir ha entrat a manca de 2"31. Ocampo ha reunit els seus jugadors per preparar la darrera jugada. La pilota ha arribat a Trias. El gironí ha pogut llançar però la pilota no ha entrat. 75-72 final i màxima pressió.

El quart partit entre el Leyma Corunya i l'ICL Manresa es jugarà aquest diumenge a les set de la tarda. Pel què fa a la resta d'eliminatòries el CB Prat ja s'ha classificat per a les semifinals mentre que Castelló i Palència han reduït distància respecte Melilla i Oviedo.