Lacetània participa a la trobada de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme

Alumnes de Lacetània a la trobada que es va fer a Sabadell
Alumnes de Lacetània a la trobada que es va fer a Sabadell | Lacetània
Redacció
11 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:02h
Alumnes de l'Institut Lacetània van participar a la sisena trobada d'alumnes de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més, que va tenir lloc a Sabadell impulsada per l'Amical de Mauthausen i l'Ajuntament de la ciutat. La trobada va aplegar més de 200 joves de 19 instituts, 13 de Catalunya, 2 del País Valencià, 2 de Perpinyà i 2 d'Alemanya.

La trobada va ser un punt de relació i contacte entre tots els nois i noies que participen en els diferents projectes de memòria impulsats per l'Amical. En aquest sentit, la jornada va permetre continuar avançant en la coordinació i l'expansió de la Xarxa Mai Més, tant en l'àmbit docent com entre els joves. També es va afavorir l'intercanvi d'experiències de les activitats desenvolupades als centres educatius, com ara els viatges als camps de concentració o els treballs de reflexió sobre la situació actual a Europa i el rebrot dels partits neonazis.

La participació de l'Institut Lacetània en aquesta jornada s'inclou en les activitats del Projecte Manresa-Mauthausen en el marc del qual els alumnes fan una visita als camps de concentració de Mauthausen, Gusen i al castell d'Hartheim a Àustria per participar en els memorials que es fan el dia 5 de maig, quan es commemora l'alliberament d'aquests camps. Els alumnes es preparen lectures i intervenen en els memorials. D'altra banda, el projecte (del qual també formen part els instituts Lluis de Peguera, Pius Font i Quer i Gerbert d'Aurillach, a més a més del Lacetània) implica la participació en l'elaboració d'un documental sobre la conveniència de què els alumnes coneguin aquests espais i participin en les cerimònies dels memorials.