Manuela Pérez presenta el llibre «Memorias de una niña del franquismo» dissabte a Cardona

La presentació del llibre, ambientat en el nucli de La Coromina, està programada dins de les jornades sobre memòria històrica

Redacció
11 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:01h
La presentació del llibre "Memorias de una niña del franquismo" (de BP Ediciones) és el pròxim acte que l'Ajuntament de Cardona ha preparat dins les Jornades sobre Memòria Històrica i Patrimoni 2018. Un relat que es desenvolupa en exclusiva al nucli de La Coromina, on Manuela Pérez Cañaveras, l'autora del llibre, va passar la seva infància. La presentació, a càrrec de la mateixa Cañaveras, es farà aquest dissabte, 12 de maig, a la una del migdia, al Centre Cardona Medieval.

Les jornades sobre Memòria Històrica i Patrimoni 2018 es clouran el pròxim 18 de maig, amb la ponència ‘Auge i declivi d'una comunitat jueva a la Catalunya dels segles XIV i XV; el cas del call de Cardona', que comptarà amb les intervencions d'Andreu Galera, director de l'Arxiu Històric, i de Manuel Forcano, director de l'Institut Ramon Llull, poeta i divulgador del món hebreu. L'acte donarà valor el patrimoni històric i documental llegat pels jueus en el transcurs dels segles XIV i XV.

Unes jornades intenses

La segona edició de les Jornades sobre Memòria Històrica i Patrimoni està sent molt intensa, amb una molt bona acollida per part del públic. El documental ‘Lesa Humanitat' va omplir el passat 13 d'abril l'Auditori Valentí Fuster, on també es va poder escoltar Roger Heredia, impulsor del Banc d'ADN per trobar desapareguts de la Guerra Civil.

També està tenint molt de ressò el cercador "Arxius en Línia", que ja permet veure des de casa més de 4.000 imatges històriques de la vila i més d'11.000 documents de fa segles, com ara actes de plens. La presentació del cercador es va fer el passat 27 d'abril al Casal Cívic, on es va explicar el seu funcionament. Pròximament l'Ajuntament editarà fulletons després que molts veïns que no van poder anar a l'acte de presentació s'hagin apropat a l'Ajuntament demanant informació sobre el seu funcionament.

El darrer acte que s'ha fet fins ara ha estat l'acte de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, que aquest passat dissabte 5 de maig va omplir el Saló de Sessions de gom a gom. Va comptar amb la presència de Carles Mundó, conseller de Justícia de la Generalitat 2016-2017, i amb familiars de represaliats pel franquisme, que van recollir els certificats que anul·len de manera oficial els judicis sumaríssims que els van condemnar a anys de presó i fins i tot a la mort.

Arxivat a