Castellbell i el Vilar trasllada la festa dels Resistents al mes de juny

Imatge d'arxiu de la Festa dels Resistents
Imatge d'arxiu de la Festa dels Resistents | AjCBiV
Redacció
11 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:28h
Castellbell i el Vilar fa un replantejament de la Festa dels Resistents que se celebrava cada any a finals de setembre. A partir d’ara, la festa de recreació històrica tindrà lloc el primer cap de setmana de juny i se centrarà únicament en els fets guerrillers de 1822. La propera edició del certamen serà el cap de setmana del 1 i 2 de juny de l’any 2019 i se celebrarà al nucli del Vilar. Els fets de 1714 es recrearan en el marc dels actes de la Diada a través de l’espectacle nocturn al Burés.
 
Mansuet Boxó, heroi o bandit?

La nova etapa de la festa dels Resistents recrearà els fets de 1822 que recorden els anys de revolta del trienni Liberal liderades al municipi per Mansuet Boxó, ferrer del Vilar i capitost reialista. La festa quedarà ubicada al nucli del Vilar, tal i com ja es va fer en la darrera edició el passat 30 de setembre. Resistents 2019 mantindrà l’espectacle itinerant Mansuet Boxó, heori o bandit? i potenciarà l’oferta infantil dels Petits Resistents, el mercat de productes gastronòmics de l’època i l’espai de taverna, centre neuràlgic de la festa.
 
Els fets de 1714, per la Diada

En paral·lel, Castellbell i el Vilar continuarà recordant cada any els fets històrics de 1714 al municipi en el marc dels actes de la Diada Nacional. A partir d’ara, l’espectacle nocturn al Burés, que s’havia programat en el marc de Resistents, se celebrarà la vigília de l’11 de setembre.