La Penya Barcelonista de Navàs es troba a Catalunya amb les de Moscú i Sant Petersburg

Membres de les penyes barcelonistes de Sant Petersburg a Navàs amb la penya local
Membres de les penyes barcelonistes de Sant Petersburg a Navàs amb la penya local | PB Navàs
Redacció
10 de maig del 2018
Actualitzat a les 19:15h
La Penya Blaugrana de Sant Petersburg i la penya Osos Rusos, de Moscou, han visitat Catalunya aquesta darrera setmana aprofitant el partit Barça-Madrid al Camp Nou. Arran d'aquest viatge, les dues penyes han contactat amb la Penya Barcelonista de Navàs i els lligams han fructificat en trobades al mateix Camp Nou i, fins i tot, a Navàs. Tot plegat és conseqüència del viatge a Rússia que Bernat Vidal, el jove president de la PB Navàs, i el soci i col·laborador de l'entitat Isaac Guilà van fer durant les festes nadalenques. 

Els components dels Osos Rusos van trobar-se amb els bagencs a la prèvia del clàssic al Camp Nou, i abans i després del partit Barça-Vila-real, el dimecres 9 de maig. El seu president, Levon Serobyan, va fer entrega a la penya navassenca d'un present, mentre que Vidal i Guilà van instar a la penya moscovita a venir a Navàs en una altra ocasió, amb més temps.

Per altra banda, la Penya Blaugrana de Sant Petersburg va quedar amb la navassenca el dimarts 8 de maig a Montserrat, des d'on després van anar a dinar a Navàs. A la tarda, Vidal, Guilà i els membres de la junta de l'entitat Trasserra i Cabrera van oferir-los una visita pel municipi, la qual va incloure l'ermita romànica de Sant Cugat, l'església, la Plaça de l'Ajuntament i, evidentment, el local social de la penya, on es van intercanviar regals i van celebrar els títols guanyats pel club. George Nemykin, el president de la penya russa, no va poder viatjar amb la resta de l'expedició, però sí que ho van fer moltes amistats que els navassencs havien conegut a Sant Petersburg. 

Bernat Vidal vol agrair públicament en nom de la Penya Barcelonista de Navàs "el bon rotllo" que hi ha hagut amb les dues penyes eslaves: "allà ens van tractar molt bé i és per això que nosaltres no podíem ser menys en la seva visita a Catalunya". Isaac Guilà, per la seva banda, s'ha mostrat molt satisfet de les trobades: "sempre es parla que som més que un club, i és en aquests moments, amb l'amistat a través d'uns mateixos colors, quan la frase feta té més sentit". Ambdós coincideixen que "aquesta ha estat la segona trobada amb les penyes russes, però no pas l'última".