L'ICL Manresa viatja a la Corunya amb poc marge d'error

Els bagencs necessiten com a mínim guanyar un dels dos partits en terres gallegues

L'ICL Manresa jugarà dos partits a la Corunya aquest cap de setmana
L'ICL Manresa jugarà dos partits a la Corunya aquest cap de setmana | J. Alberch
10 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:57h
L'ICL Manresa viatja amb pressió per enfrontar-se al Leyma Corunya (divendres, 21.00h). Els bagencs necessiten com a mínim una victòria en terres gallegues per seguir endavant en aquests play-off. Dues victòries manresanes significarien que l'equip segueix endavant. Una victòria per bàndol forçaria un cinquè partit al Nou Congost. I dues victòries del Leyma Corunya donarien la classificació als gallecs. Diego Ocampo tindrà a disposició tota la plantilla menys Guillem Jou. El de Llagostera ja entrena amb el grup però encara no pot jugar. 

La plantilla està connectada i amb fortalesa mental

Un dels aspectes fonamentals en el bàsquet és el psicològic. Per tirar endavant qualsevol partit cal que els jugadors estiguin connectats i tinguin fortalesa mental. I aquesta tasca l'han de fer conjuntament tots els jugadors. Diego Ocampo insisteix en veure els partits com una successió de jugades una darrera l'altra. El salt inicial, el primer atac, la primera defensa... L'entrenador de l'ICL Manresa demana als seus jugadors que no pensin que l'eliminatòria està empatada a una victòria ja que això els pot descentrar. Per aconseguir això cal una bona comunicació entre companys. 

Relativitzar els errors

Una altra constant en els discursos d'Ocampo són el errors i la seva gestió. L'entrenador de l'ICL Manresa insisteix que el bàsquet és un joc d'errors i considera que molts equips s'amoïnen massa pels tirs que no entren. "No ens hem de castigar massa pels errors i sí en la següent jugada", repeteix el tècnic. Lamenta que a vegades els jugadors miren a la banqueta o abaixen el cap després d'una errada. 


Saber recuperar l'equip mentalment i física

En una dinàmica de play-off i amb la càrrega acumulada poques coses es poden fer en aspectes tàctics. Ara ja es tracta de tenir els jugadors en les millors condicions físiques i mentals. "És tan important el treballa visible com l'invisible", assegura Ocampo. Els jugadors han de saber desconnectar, menjar, dormir...

Llegir l'arbitratge

Els àrbitres són un dels agents que intervenen en un partit. Durant el segon partit l'actuació arbitral va ser protestada en algunes fases de partit. Ocampo no se'n queixa en cap moment i demana al seu equip una lectura intel·ligent del criteri arbitral. "No és falta allò que diu el reglament. És falta allò que xiulen", argumenta. Per això cal que els jugadors ho sàpiguen llegir i s'hi adaptin. 

L'escenari de la última victòria lluny de casa

Els resultats de l'CL Manresa no han estat excessivament bons les darreres setmanes. Els bagencs només han guanyat la meitat dels darrers deu partits i la xifra es redueix a dues victòries en els darrers sis enfrontaments. El rendiment ha estat específicament dolent lluny del Nou Congost. Logronyo, Ourense i Prat han estat pistes on l'equip manresà ha sortit derrotat. Entremig, una victòria amb que permet cridar l'optimisme. L'ICL Manresa es va imposar el passat 25 de març al Leyma Corunya a la seva pista (66-74). Vèncer com a mínim un dels dos partits en terres gallegues no és un objectiu per als d'Ocampo. És una obligació. 

El Leyma Corunya és un equip molt complert

Els gallecs van basar la seva victòria el passat diumenge al Nou Congost amb la potència de dos dels seus interiors: Sergio Olmos i Eduardo Sánchez-Sonseca. Aturar-los pot ser clau per a les aspiracions de l'ICL Manresa. Però, a més, Gustavo Aranzana disposa d'un equip molt compensat. Dins la pintura, compta a més amb Dimitry Flis. Zach Monaghan i Jorge Sanz formen una bona parella de bases. I a l'exterior, compta amb l'amenaça de Jonathan Gilling i Trevor Donald. Arazana ha comparegut davant els mitjans i ha explicat que espera el tercer partit dels play-off "amb molta il·lusió i optimisme moderat". 
Arxivat a