Detenen a Navàs una falsa comercial per estafar 11.000 euros a una dona de 72 anys

La detinguda s'aprofitava de la vulnerabilitat de la víctima i l'amenaçava per aconseguir que comprés els seus productes

Redacció
10 de maig del 2018
Actualitzat a les 14:02h
Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa, conjuntament amb la Policia Local de Navàs, van detenir el passat 8 de maig una dona, de 55 anys i veïna de Badalona (Barcelonès), com a presumpta autora d'un delicte d'estafa i un delicte d'amenaces.

La investigació es va iniciar el passat 18 d'abril quan la Policia Local de Navàs va rebre una denúncia per un delicte d'estafa continuada. La víctima, una senyora de 72 anys, va explicar que havia fet una sèrie de compres a una comercial i que creia que l'estava estafant.

Segons la víctima, fa quatre anys va rebre la visita d'una senyora que li volia vendre un matalàs i uns llibres de medicina. La víctima ho va comprar i va realitzar el pagament a través d'una financera.

Passats sis mesos, la mateixa comercial va tornar al domicili de la dona per reclamar-li 3.000euros pel mateix matalàs. Tot i no entendre per què li tornava a reclamar aquells diners, els va acabar pagant en metàl·lic. Al cap de sis mesos, va tornar a pagar 1.500 euros més en efectiu pel mateix concepte.

Dos anys després de la primera compra, la comercial va tornar al domicili de la víctima per vendre-li nous productes.

La dona, amenaçada en què si no els comprava li faria pujar les quotes de la financera, va acceptar. Per fer-ho efectiu, va signar altres contractes amb noves financeres per pagar els nous productes. 

A principis d'aquest any, la comercial, aprofitant-se de la vulnerabilitat de la víctima i del seu estat físic, li va fer comprar per 3.000 euros altres productes que no necessitava.

Aquests pagaments en metàl·lic es van anar produint en diverses ocasions perllongats en el temps amb quotes d'entre 1.000 euros i 3.000 euros, arribant a pagar aproximadament 11.000 euros, fins que finalment va decidir denunciar-ho.

Agents de la Unitat d'Investigació del Bages, en coordinació amb la Policia Local de Navàs, van obrir una línia d'investigació per tal d'identificar l'autora dels fets.

La investigació va concloure el passat 8 de maig amb la detenció d'una dona com a presumpta autora d'un delicte d'estafa i un delicte d'amenaces.

La detinguda va passar l'endemà a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.