La PAHC acollirà en un dels seus pisos ocupats la dona malalta sense sostre

La plataforma denuncia que durant tota la setmana l'Ajuntament no els ha respost les trucades per buscar una solució per a l'Asma, que havia de deixar l'habitació d'hostal aquest dijous

Roda de premsa de la PAHC sota el porxo de l'Ajuntament
Roda de premsa de la PAHC sota el porxo de l'Ajuntament | Pere Fontanals
10 de maig del 2018
Actualitzat a les 19:19h
Finalment, la PAHC acollirà l'Asma en un dels pisos de la seva Obra Social, en l'últim dels blocs que va ocupar a la carretera de Vic de Manresa després que hagi denunciat que des de la passada setmana, quan l'Ajuntament li va assignar una habitació d'hostal, no han tornat a tenir cap més contacte amb Serveis Socials. "La regidora no ens ha respost les trucades ni ens ha respost els whatsapp", malgrat que el permís a l'hostal s'esgotava aquest dijous al matí. Paral·lelament, la PAHC va denunciar el cas al Síndic de Greuges ara fa quinze dies, i aquesta setmana els ha confirmat que l'ha admès a tràmit.

L'Asma es troba des de dimecres a la tarda a Sant Joan de Déu després que caigués i fos traslladada a l'hospital pels serveis sanitaris. La dona es troba amb una important paràl·lisi a la part esquerra del cos després que, segons asseguren des de la PAHC, contragués una meningitis mentre es trobava fent cures a una cama amb gangrena.

Asma va arribar a Manresa amb un visat i va iniciar un tractament de cures a un peu que tenia molt deteriorat. De fet, al Marroc, el seu país d'origen, només observaven la possibilitat d'amputar-li l'extremitat. Un cop a Manresa, la dona va contraure la meningitis, i un cop sanada, però amb importants seqüel·les, va rebre l'alta hospitalària.

Des de llavors, fa un parell de mesos, Asma ha anat vivint en diferents cases de coneguts i de membres de la PAHC, fins que l'Ajuntament, després de la insistència de la PAHC, li va assignar una habitació a l'hostal. A la fi del primer termini, membres de la PAHC van tancar-se a l'Ajuntament per demanar una moratòria, i Serveis Socials li va assignar una setmana més, que venç aquest dijous.

En la roda de premsa que ha fet la PAHC a les portes del consistori aquest dijous, s'han queixat que l'Ajuntament "s'omple la boca amb el lema Volem Acollir, però a l'Asma l'han colpabilitzat dient-li que va ser ella qui va venir a Manresa". Abans de la roda de premsa, l'Ajuntament ha fet desplegar un dispositiu policial davant l'edifici consistorial per evitar una nova ocupació.

L'Asma entrarà en el nou habitatge que li ofereix la PAHC un cop sigui donada d'alta a l'hospital després de la caiguda que va patir dimecres.