El Selves i Carner i el Casal de les Escodines acullen noves exposicions durant el mes de maig

Al Selves i Carner es podrà veure "Ponts: des de l’altra banda" del 15 al 30 de maig i a les Escodines "10 anys d’Ítaca" fins al 31 de maig

Redacció
10 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:48h
Dues exposicions on l’escola i els infants en són els protagonistes es podran veure al Centre Cívic Selves i Carner i al Casal de les Escodines durant aquest mes de maig.

Centre Cívic Selves i Carner

El Selves i Carner acollirà, del 15 al 31 de maig, l’exposició "Ponts: des de l’altra banda", que aplega un seguit d’obres de nens i nenes de la Xarxa de  Biblioteques Veïnals de Manresa (associacions de veïns de la Balconada, Cal Gravat, Cots Guix Pujada Roja, Ctra. Santpedor, Plaça Catalunya, Sagrada Família, Valldaura i del Xup), i infants dels centres escolars a través de tallers realitzats amb les dinamitzadores de les biblioteques veïnals de Manresa i l’alumnat del Grau en Mestre d’Educació Infantil d’UManresa- FUB.

També s’hi  trobaran creacions fetes per infants de fins a 6 anys d’escoles de la comarca ( Llar d’Infants l’Espill, Escola Sant Ignasi i Escola Renaixença, de Manresa i Llar d’Infants Reixics, de Canet de Fals)  i per alumnat del Grau Universitari d’Educació Infantil de la FUB-UManresa,  en el marc de l’assignatura de Didàctica Artística II.

La mostra, que s’inaugurarà amb la visita d’infants de les biblioteques veïnals el dimarts 15 de maig a dos quarts de sis, forma part del projecte pedagògic "Art Mestres i Creació" (AMiC), i està coordinat per la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC) amb la col·laboració del Grau en mestre d’Educació Infantil d’UManresa-FUB. Es podrà els dies laborables de quatre a nou del vespre.

La proposta vinculada a la temàtica "ponts", de Manresa, capital de la Cultura Catalana 2018, ha permès treballar tota una diversitat de llenguatges artístics, conceptuals i històrics a través d’un treball per projectes, a través del qual s’ha fomentat el treball autònom i els processos d’indagació i creació artística en els infants.
 
Es tracta del tercer any que el Centre Cívic Selves i Carner acull aquesta mostra comuna,  organitzada per la TAV-CC, la FAVM (Xarxa de biblioteques veïnals de Manresa), FUB-UManresa, i l’Ajuntament de Manresa i  comissariada per Grabriel Lemkov (professor de Didàctica Artística II del Grau d’Educació Infantil d’UManresa-FUB).

Casal de les Escodines

Per la seva banda, el Casal de les Escodines acull l’exposició "10 anys d’Ítaca" que ja es pot visitar i que ha compilat tot una sèrie d’imatges representatives del que ha estat el projecte de l’escola al llarg d’aquests 10 anys, una escola oberta a la ciutat i centrada en la imatge d’infant potent, capaç i en la implicació de les famílies en el projecte.

L’exposició, que es podrà veure fins al 31 de maig, ha estat preparada per una comissió de la Comunitat d’Adults i Famílies de l’escola Ítaca i per la mateixa escola. L’horari de visita és de deu a dues i de quatre a nou, de dilluns a divendres i dissabtes de deu a dues i de quatre a vuit.