Ramon Escalé Latin Trio i la Camerata Bacasis estrenaran ritmes cubans al Kursaal

Diumenge interpretaran "Indians, música d'anada i tornada" amb melodies d'Ernesto Lecuona, Israel López Cacho, Israel López Cachao, Bola de Nieva o Coralia López

Roda de premsa de presentació del concert
Roda de premsa de presentació del concert | MEES
Redacció
09 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:39h
La Sala Gran del Kursaal acollirà aquest diumenge, 13 de maig a les 18h, l'estrena d'"Indians, música d'anada i tornada", un concert a càrrec de Ramon Escalé Latin Trio i la Camerata Bacasis amb un repertori de melodies cubanes creades pels compositors tradicionals més representatius com Ernesto Lecuona, Israel López Cachao, Bola de Nieva o Coralia López. 

En aquest nou muntatge Ramon Escalé Latin Trio, integrat pel mateix Ramon Escalé (piano), Marta Riera (veu), Isaac Coll (Ukelele) i Erik Ibars (percussió), estarà acompanyat per la Camerata Bacasis, dirigida per Jordi Coll

Els "Indians", aquells catalans que a finals del segle XIX i principis del XX, se'n van anar a "fer les Amèriques" recalant especialment a l'illa de Cuba. Alguns d'ells van fer fortuna, d'altres, amb prou feines van aconseguir una vida millor que la que havien deixat enrere. Els que van tornar rics van tenir un fort impacte en la societat catalana tant a nivell econòmic com a nivell cultural i social. Fos quina fos la seva sort, la seva empremta va deixar un fort lligam afectiu i cultural entre Cuba i Catalunya que s'ha mantingut en alguns aspectes, especialment el musical.

Les entrades per veure Ramon Escalé Latin Trio & Camerata Bacasis tenen un preu de 18€ (15 euros amb Carnet Galliner, majors de 65 anys, menors de 25 anys i Escoles de Música). Més informació a les taquilles, per telèfon (938723636) i per internet.