Prop de 50 equipaments turístics del Bages i el Moianès participaran en el 3r Benvinguts a Pagès

L'esdeveniment tindrà lloc durant el cap de setmana del 9 i 10 de juny

La tercera edició del Benvinguts a Pagès tindrà lloc el cap de setmana del 9 i 10 de juny
La tercera edició del Benvinguts a Pagès tindrà lloc el cap de setmana del 9 i 10 de juny | BAP
Redacció
09 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:21h
Arriba la tercera edició del Benvinguts a Pagès i la pagesia catalana es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes. Unes 900 explotacions, restaurants, allotjaments i activitats participaran en aquesta tercera edició, 50 dels quals d'origen bagenc i moianès.

El cap de setmana del 9 i 10 de juny, doncs, els pagesos, ramaders i pescadors obriran les portes de casa seva i oferiran una jornada de portes obertes, totalment gratuïta, amb tastos gastronòmics i amb la possibilitat de comprar els productes al lloc d'origen. Així mateix, els allotjaments participants proposaran ofertes especials de cap de setmana; els restaurants elaboraran un menú únic per a l'ocasió, i diverses entitats i col·lectius locals organitzaran activitats relacionades amb la descoberta del territori i els seus productes.

Una quarantena de participants al Bages i gairebé deu del Moianès

A la comarca del Bages s'han apuntat, a aquesta tercera edició del Benvinguts a Pagès, catorze explotacions agràries (Cal Masses, Cal Meler, Celler SanMartí, Collbaix celler el Molí, Experiència Urpina, Granja torre d'en Roca, Hort del Navarro, L'Hort del Puig, Les Arnaules, Mas Cebrià, Molí d'Olí Roch del Bages, Obaga de L'Agneta, Oli Migjorn i Pastures de Castelltallat) i catorze restaurants (Agustí Pastisseria Restaurant, Alberg de Castelladral, Espai Rubiralta, Hostal Soler, La Creperia, La Fonda, Mas de la Sala, Restaurant Aligue, Restaurant Cal Jaume, Cal Paradís, Can Ferreroles Nou, Hostal Abat Cisneros, L'Ermitanet i el Restaurant L'Ó).

També hi prendran part una dotzena d'allotjaments (Allotjament Rural La Cabana de Castelltallat, Apartament les Bases, Cal Pastor, Cal Segudet, Càmping Cap Paradís, Els Plans de Cornet, Hostal Soler, Hotel 1948 Manresa, L'Hostelet Casa Padró, Les Corts de Biosca, Mas de la Sala, Vilar Rural Cardona), i s'oferirà una activitat complementària: la visita guiada als itineraris divulgatius de la finca de Can Poc Oli.

Pel que fa al Moianès, la participació serà de cinc explotacions agràries (Celler Colltor, Exocai, Magadins-La Ginebreda, Magadins Vell, Mas Casanova i Vedella Ecològica de Trullàs); d'un restaurant (Restaurant Magadins Vell), i de l'activitat complementària "Visites a l'Ecomuseu del Moianès".

Un projecte de país

Benvinguts a Pagès és el resultat de l'esforç, la confiança i l'aposta decidida de l'Administració, però també del territori, que s'ha abocat de nou en la participació i preparació de la iniciativa. Prop de 900 ofertes diferents, entre explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries dibuixen un treball conjunt i transversal dels departaments d'Agricultura, Pesca i Alimentació i d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

Benvinguts a Pagès posa l'accent en el producte de proximitat, per reivindicar el món rural, el turisme d'interior i el potencial de la gastronomia catalana. Totes les activitats que s'emmarquen dins d'aquesta jornada es poden consultar visitant aquest enllaç.