David Villarreal roda a Navarcles una web sèrie còmica premiada per la CCMA

Es tracta de "Patates rosses", una ficció d'humor que el jove director va escriure, juntament amb Joan Saranova, com a Treball de Final de Grau

David Villarreal i Joan Saranova durant el rodatge de 'Patates rosses'
David Villarreal i Joan Saranova durant el rodatge de 'Patates rosses' | Èric Patricio
09 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:56h
El jove director David Villarreal va començar, fa poques setmanes, el rodatge de la seva primera web sèrie al Teatre Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles, el seu poble. Es tracta de Patates rosses, una ficció d'humor que va presentar, juntament amb Joan Saranova, com a treball final del grau de Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Tutoritzat pel periodista Francesc Escribano, el projecte va ser el guanyador de la beca ComUNIca convocada per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i, durant aquestes setmanes, ha deixat de ser un guió per convertir-se en un producte televisiu amb tots els ets i uts.

El rodatge de la sèrie, que va iniciar-se el passat 24 d'abril i que es preveu que acabi al llarg d'aquesta setmana, comptarà amb la col·laboració d'actors de la talla de Bruno Oro, Manel Lucas i Manel Piñero, així com també amb la participació del youtuber Pol Gisé, conegut, sobretot, arrel del vídeo Cómo he aprendido a hablar castellano?.

Patates rosses tindrà vuit episodis que duraran entre sis i deu minuts i està pensada per un públic jove (de 14 a 30 anys). La web sèrie, gravada amb un mòbil Samsung (empresa col·laboradora en el projecte), està plantejada com un fals documental i traslladarà els espectadors en el making of d'una pel·lícula eròtica.

L'argument gira al voltant de la vida de l'Èric, un noi que decideix agafar les regnes de la producció d'un film eròtic convençut per la Marta, la seva exparella i actriu de la pel·lícula en qüestió. Amb la voluntat de donar una bona impressió fent una feina que no ha fet mai, el protagonista de la història batallarà amb les excentricitats de personatges com un director alternatiu, brillant però intractable; d'un actor famós que no passa pel seu millor moment, i fins i tot d'una gallina que parla.

La sèrie, pensada per ser vista a través de les xarxes socials amb mòbils o tauletes, s'estrenarà a l'octubre i es podrà veure des de la pàgina web de TV3. També es distribuirà per Instagram, Twitter i Youtube.
 

L'equip de 'Patates rosses', en plena acció Foto: Maria Rovira



David Villarreal va néixer a Navarcles l'any 1994 i des de ben petit ja va interessar-se per tot el què s'amaga darrere dels escenaris i les pantalles de televisió. Abans de començar els estudis de Comunicació Audiovisual a la UAB ja havia creat i tirat endavant projectes artístics com el musical Els nens perduts, i quan va iniciar els estudis universitaris va tornar a fer volar la seva vena creativa traient a la llum l'obra Amagat. Totes dues produccions sota el segell de la companyia Bah Teatre, que ell mateix havia fundat.

El seu currículum va ampliar-se quan a principis de l'any 2016 va estrenar Moment feliç, un documental que explica la història de coneixença entre una vintena d'avis i àvies amb infants i adolescents d'entre 7 i 14 anys. Aquell mateix any també va donar a conèixer l'impactant CarRatera, també del gènere documental, que exposava, a través de testimonis diversos, tota la problemàtica al voltant de la C-55.

Actualment, el jove navarclí treballa a Broadcaster, una productora audiovisual amb seu a Barcelona que ha signat, entre altres, els documental Les 7 caixes i On acaben els camins, o el programa de TV3 Katalonski.