Impulsen un estudi sobre la cadena de valor al sector dels fabricants de maquinària i béns d'equip

El treball analitzarà el funcionament de grans empreses i dels seus proveïdors

Redacció
09 de maig del 2018
Actualitzat a les 9:24h
El Centre de Formació Pràctica, juntament amb la Patronal Metal·lúrgica del Bages, impulsen un estudi sobre la cadena de valor al sector dels fabricants de maquinària i béns d'equip. El treball analitzarà el funcionament de grans empreses i dels seus proveïdors, amb l'objectiu de detectar oportunitats de millora i plantejar estratègies que ajudin a tenir un sector més competitiu.

Per fer aquest treball es necessita la participació del major nombre d'empreses del territori. Per aquest motiu, s'ha convocat una jornada informativa aquest dijous 10 de maig, de 9 a 11 del matí, al Palau Firal. En aquesta sessió s'explicarà el funcionament del projecte, que s'estructurarà en dues fases. En la primera, es quantificarà l'agilitat dels proveïdors de les principals empreses tractores bagenques del sector, bàsicament a través de l'anàlisi de la capacitat de reacció davant de les demandes dels seus clients. En la segona fase s'identificarà quines són les millors empreses per cada activitat i s'assessorarà a les empreses participants en bones pràctiques per incrementar la seva agilitat.

L'objectiu és que un cop finalitzat el projecte tant el CFP com la Patronal Metal·lúrgica disposin de més informació sobre la situació del sector a la comarca i puguin adequar les seves propostes a nivell formatiu i d'assessorament a les necessitats de les empreses del territori. Pel que fa a les empreses, es beneficiaran d'una diagnosi personalitzada amb les pertinents propostes de millora.