Una vintena de parelles lingüístiques participen en l'«A Tota Veu 2018» d'Òmnium

Una de les presentacions de l'«A Tota Veu 2018»
Una de les presentacions de l'«A Tota Veu 2018» | Òmnium
Redacció
08 de maig del 2018
Actualitzat a les 20:11h
Un any més, pels volts de Sant Jordi, Òmnium Bages-Moianès ha portat a terme l'A Tota Veu, un programa de cohesió social i promoció del català. El programa consisteix a fer una lectura pública de poesia per parelles de persones, on una d'elles té com a llengua pròpia el català i l'altra una llengua diferent. Els poemes es llegeixen en la llengua original i la seva traducció al català.

El programa pretén utilitzar el català com a llengua vehicular i de trobada de totes les persones que viuen a Catalunya (en aquest cas Manresa i comarca) i, al mateix temps, afavorir el coneixement entre persones amb llengües pròpies diferents. També vol fer sentir les llengües que es parlen a la ciutat i participar de la Diada de Sant Jordi. 

Enguany, al Bages s'han fet tres actes de l'A Tota Veu: al barri de Mion-Puigberenguer i al Passeig, de Manresa i a Artés. En aquests actes, unes 20 parelles lingüístiques han llegit poemes en diferents idiomes com ara l'àrab, el rus, el romanès, el castellà, l'urdú, l'italià, el gallec, el kurd, l'ucraïnès, el francès i el quítxua. En l'acte del Passeig, s'ha comptat amb la participació de la coral A Cor Obert i de la Coral infantil de les Escodines. I al barri Mion-Puigberenguer amb la coral del barri. En el cas d'Artés, hi han participat també diversos membres del Raïm de Poesia. 

L'A Tota Veu ha tingut la col·laboració de l'Associació de Veïns Mion-Puigberenguer, del Centre de Formació d'Adults Jacint Carrió i Vilaseca, del Centre de Normalització Lingüística Montserrat i de l'Ajuntament d'Artés.