La CUP Sallent denuncia que el govern municipal vol doblar el preu del casal d'estiu

Passarà dels 20 euros per setmana que costava anteriorment, als 40 euros per setmana

Redacció
08 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:05h
La setmana passada l'equip de govern de l'Ajuntament de Sallent, format pel PDCAT i el PSC, va comunicar als grups de l'oposició que tenia la intenció de doblar el preu del casal municipal d'estiu, passant dels 20 euros per setmana que costava anteriorment, a 40 euros per setmana.

Segons ha denunciat la CUP, "l'únic argument aportat per l'equip de govern va ser que el casal canvia de format i que això fa augmentar el cost a l'ajuntament, sense especificar en cap cas quins costos augmenten ni en quina quantitat".

El casal s'oferirà tot l'estiu, i tindrà una durada de només 4 hores al matí (de les 9h a les 13h). L'ajuntament també oferirà l'opció de quedar-se a dinar, a un preu extra de 6,20 euros per dia.

Els descomptes que ofereix l'ajuntament, a parer de la CUP, "són minsos" (un 5% en cas d'inscriure's més de 3 setmanes, un 10% en cas d'inscriure's més de 5 setmanes, i un 15% en cas d'inscriure's més de 8 setmanes).

La CUP fa un càlcul ràpid, "una família amb dos infants que vulgui apuntar el seu fill durant les cinc setmanes del mes de juliol (del 2 de juliol al 3 d'agost) amb casal i dinar, haurà d'assumir un cost de 674,50 euros". 

Des de la CUP de Sallent es considera "totalment fora de lloc" l'elevat cost del casal i l'elevat cost del dinar. Un cost que, segons els rupturistes, "és totalment inassumible" per a la majoria de famílies del municipi. La CUP recorda que va demanar repetidament tant la rebaixa del cost del casal com una tarificació proporcional a la capacitat adquisitiva de cada família, "però totes les mesures van ser rebutjades".

A parer de la CUP de Sallent, els casals d'estiu "han de ser una eina inclusiva, on tots els infants del municipi puguin ser-hi acollits, independentment del recursos económics dels que disposin les seves famílies, i aquest casal municipal no ho serà".

L'equip de govern, té la intenció d'aprovar l'augment de tarifes del casal d'estiu al plenari municipal del proper dimecres 9 de maig.