La Festa Major de Salelles engega divendres celebrant els 50 anys del concurs de pintura ràpida

Imatge d'una de les participants del concurs de pintura ràpida celebrat durant la Festa Major de Salelles de l'any passat
Imatge d'una de les participants del concurs de pintura ràpida celebrat durant la Festa Major de Salelles de l'any passat | Salelles
08 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:14h
Com cada any, quan arriba el bon temps, els veïns i les veïnes de Salelles vesteixen amb les millors gales aquest indret guardiolenc amb un arrelat sentiment de poble. La seva particular Festa Major és una de les insígnies de l'indret en qüestió, que cada any reuneix centenars de persones que tenen ganes de passar-ho bé en un entorn natural i molt poc contaminat.

Si bé el fet que arribi la festivitat ja és un motiu de celebració per ell sol, enguany s'hi ha de sumar que es compliran 50 anys de la primera edició del concurs de pintura ràpida; un certamen que, tal com expliquen els membres de la Comissió de Festes del municipi, "va ser pioner a Catalunya" i que ha comptat "amb la participació d'artistes àmpliament reconeguts". De fet, la cinquantena edició d'aquest concurs serà la que obrirà la Festa Major. S'iniciarà divendres, 11 de maig, a les nou del matí i acabarà el diumenge a la una del migdia.

Les celebracions, però, no s'acaben aquí. I és que enguany també es compleixen 20 anys del naixement del Casal del poble, un projecte, diuen els veïns, "que ha estat clau per desenvolupar totes les activitats necessàries d'un pobles que es manté viu i unit".

Música, animació infantil i la tradicional Gimkana Garrina

Un cop hagi començat el concurs de pintura ràpida, l'acció festiva es reprendrà a dos quarts de deu del vespre amb el Sopar a l'Era, un àpat on tothom que hi assisteixi ha de portar un plat cuinat (salat o dolç) per a compartir. Les begudes i el pa corren a càrrec de l'organització. Un cop acabat el sopar, els tabalers de Xàldiga oferiran una actuació, que anirà seguida per un concert a càrrec d'El Quinto Carajillo. Pels més noctàmbuls, la festa seguirà a partir de les dotze de la nit amb música enllaunada i balls a l'aire lliure.

Dissabte es llevarà amb una cita ineludible pels amants del fang: la Gimkana garrina. Es tracta d'un recorregut que es pot fer sol o en grup i que comptarà amb diversos obstacles que s'hauran de superar. Embrutar-se serà una premissa per demostrar que s'ha fet bé la prova. En aquest sentit, els organitzadors recomanen dur roba i calçat vell. L'activitat començarà a les onze del matí.

A dos quarts de cinc de la tarda es donarà el tret de sortida al concurs de dibuix infantil, i a les cinc hi haurà una tirada de bitlla catalana. Després d'un berenar de xocolata desfeta, a un quart de set de la tarda la companyia d'animació infantil deParranda farà les delícies dels més petits amb l'espectacle Queviures.

A dos quarts de deu del vespre tindrà lloc el sopar de Festa Major, que tindrà un preu de 7 euros i consistirà amb pa, botifarra, fruita i vi del celler Fargas-Fargas. La vetllada acabarà amb un concert de La Girasol.

El darrer dia de Festa Major, diumenge 13, es col·locaran parades d'artesans per tot el poble. Després d'una repicada de campanes, a les dotze del migdia se celebrarà l'eucaristia, que acabarà amb una cantada a càrrec de la Coral de Salelles. Una hora més tard la colla bastonera Manrússia Van del Pal agafarà el relleu de la cultura popular catalana. A dos quarts de dues del migdia tindrà lloc la Gran Rifa Popular, i s'entregaran els premis als guanyadors del concurs de pintura ràpida i de dibuix infantil.

La festivitat acabarà a les sis de la tarda amb un concert dels grups A les tres tocades i Sopa de galets.