L'Espai Roig acollirà la presentació del llibre «La clase obrera no va al paraiso»

Tindrà lloc divendres amb l'autora del llibre Arantxa Tirado

Redacció
08 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:58h
El proper divendres 11 de maig l'Espai Roig organitza la presentació del llibre "La clase obrera no va al paraiso" d'Arantxa Tirado i Ricardo Romero (Nega). L'obra explica la invisibilització de la classe treballadora en el debat social, polític i acadèmic, des d'un punt de vista de classe i amb una clara perspectiva marxista. Segons els autors, aquest llibre "sorgeix de l'orgull per venir d'una família que no té les mans tacades de sang, el luxe de no pertànyer a la classe que explota". La presentació comptarà amb Arantxa Tirado, co-autora del llibre, i es portarà a terme al local de l'Espai Roig (C. de la Mel n. 8, 1r pis) a les 19h.

El llibre s'estructura en 3 parts, la primera descriu què s'entén com a classe treballadora en un model econòmic on preval el sector serveis. La segona, realitza un interessant reflexió sobre com el sistema educatiu està dissenyat per a la reproducció de rols de classe i la generació d'elits. Per últim, el llibre es centra en l'anàlisi sobre la importància de la identitat, la cultura i els mitjans de comunicació a l'hora de debilitar i invisibilitzar a la classe treballadora.

Arantxa Tirado, que presentarà el llibre a l'Espai Roig, és politòloga especialitzada en relacions internacionals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i en estudis llatinoamericans per la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM). D'adolescent va començar a militar en l'esquerra transformadora i ha compatibilitzat els estudis amb treballs diversos (analista, bibliotecària, administrativa, venedora, etc.).