La Manresa més artística programa una marató de dibuix i fotografia per aquest diumenge

Organitzada per la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central l'activitat serà gratuïta i oberta a tothom

Redacció
08 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:37h
La Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC) ha programat, per aquest diumenge, 13 de maig, un activitat pionera a la comarca del Bages. Amb la ferma voluntat de potenciar les iniciatives (individuals i, sobretot, col·lectives) productores d'art i creativitat, l'entitat s'ha sumat a la tendència -molt de moda, actualment- de l'Sketchcrawl, una marató de dibuix que s'organitza periòdicament a nivell internacional i que constitueix una trobada multitudinària de creadors (professionals i amateurs) que, seguint un itinerari marcat prèviament, es paren a dibuixar els racons de la ciutat.

Amb una voluntat integradora dels llenguatges visuals, la proposta de la TAV-CC incorpora a l'Sketchcrawl una trobada fotogràfica que, seguint les mateixes premisses que el primer, vol reunir els fotògrafs del territori.

Així, sota el lema Sketchcrawl i Trobada fotogràfica. Passejada d'art i creativitat a Manresa, els creadors visuals de la ciutat tindran l'oportunitat de treballar en un entorn ben conegut per aportar una visió polièdrica de la ciutat fent servir, cadascun d'ells, el llenguatge amb què més còmodes es sentin i creant una experiència compartida.

La trobada, que no requereix inscripció prèvia, començarà a les deu del matí des de la plaça de la Reforma, i l'itinerari, d'unes quatre hores de durada, recorrerà diferents espais del Centre Històric de la ciutat.

La iniciativa sorgeix del Cercle Artístic del Moianès, entitat membre de la TAV-CC, que ja ha dut a terme deu edicions de l'anomenat Sketchcrawl itinerant del Moianès. Es tracta d'una proposta que ha tingut molt bona acollida a la regió i que ha fet parada a Moià (dos cops), L'Estany, Calders, Granera, Castellcir, Santa Maria d'Oló, Sant Quirze de Safaja, Monistrol de Calders i Castellterçol.

A l'organització de la proposta a la capital del Bages s'hi suma FotoArt Manresa, que també estava treballant per oferir una passejada fotogràfica dels seus membres i que, d'aquesta manera, amplia la convocatòria a tots aquells interessats en la fotografia; L'Atelier Espai per art, dirigit per l'artista Eduard de Pobes (antic president del Cercle Artístic de Manresa), i la Llibreria Papasseit.