ERC Bages es troba amb ICL per fer seguiment dels compromisos adoptats

Membres d'ERC i d'ICL, a les portes de la multinacional
Membres d'ERC i d'ICL, a les portes de la multinacional | ERC
Redacció
08 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:19h
Representants d'ERC Bages s'han reunit amb directius de l'empresa ICL i han visitat les seves instal·lacions, amb la voluntat de conèixer de prop l'evolució dels compromisos adoptats per part de l'empresa amb el territori. A la trobada hi han assistit la senadora Mirella Cortès, la diputada Adriana Delgado, la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, el president d'ERC Bages, Albert Mulero, així com regidors de municipis afectats com Sallent i Súria, entre d'altres.
 
Des d'ERC Bages s'ha valorat "molt positivament" la visita, en la qual han pogut comprovar l'estat de la nova planta de purificació de Sallent -que properament iniciarà un període de prova- que produirà sal de desgel d'alta qualitat. Aquesta, entre d'altres mesures, ha de permetre l'inici de la restauració del conjunt de runam salí al dipòsit de la Butjosa, una "bona notícia per a la nostra comarca", segons han manifestat.
 
A la reunió també s'han tractat altres qüestions com l'estat de la construcció de la rampa de Súria o la situació dels treballadors de l'empresa i el trasllat de la producció de Sallent a Súria. Un altre element important i clau per a la sostenibilitat mediambiental de l'activitat minera és la construcció del nou col·lector de salmorres, un projecte que segons les previsions hauria d'estar operatiu a finals del 2021.
 
Els republicans han reiterat el seu compromís amb "la continuïtat de l'activitat minera a la nostra comarca i la seva sostenibilitat mediambiental", una activitat amb gran impacte econòmic, que dóna feina a 1.200 treballadors i treballadores, i amb un impacte laboral a l'entorn que va molt més enllà d'aquesta xifra. Així, doncs, des d'ERC Bages es continuarà vetllant pel "compliment dels compromisos i la implicació de totes les parts afectades - administracions, empresa i sindicats- per tal de garantir la seva sostenibilitat mediambiental i la viabilitat econòmica".
Arxivat a