Un web manresà per trobar companys de viatge suma més de 30.000 usuaris en un any i mig

La pàgina busca l'acompanyant "ideal" a través d'un algoritme de compatibilitat

ACN/Gemma Aleman
08 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:22h
El web manresà 'Nomadizers' ja compta amb més de 30.000 usuaris
El web manresà 'Nomadizers' ja compta amb més de 30.000 usuaris
La plataforma web d'origen manresà Nomadizers uneix desconeguts que volen viatjar a un mateix destí en les mateixes dates. A través d'un algoritme, el portal ajuda a trobar el company o companya de viatge més compatible. En un any i mig, el web ja suma més de 30.000 usuaris de 85 països diferents.

Amb seu a Manresa, l'start-up catalana ja ha rebut els primers reconeixements per la seva estratègia en innovació. Ara, l'objectiu de la companyia és "seguir creixent", diu Javier Granado, cofundador del projecte juntament amb Myriam Ribera. Per a fer-ho possible, acaben d'iniciar una campanya de micromecenatge per tal d'ampliar el web i crear-ne una aplicació pel mòbil.

Granado és enginyer de telecomunicacions i l'encarregat de la part més tècnica del portal. Ribera, periodista, es fa càrrec del màrqueting. Amics de tota la vida, expliquen que un estiu en el qual no van poder viatjar perquè no coincidien amb els amics els va venir la idea d'engegar la plataforma.

Trobar l'acompanyant més compatible

Per trobar company/a de viatge, l'usuari s'ha de registrar i omplir un formulari "sobre com t'agrada viatjar, on vols anar i quan", explica Granado. Automàticament, a través d'un algoritme, la pàgina web busca amb quin dels usuaris registrats té més compatibilitat. Es poden realitzar viatges de tot tipus: des d'una escapada de cap de setmana fins viatges més llargs. "Tenim usuaris molt actius, que l'utilitzen cada mes", assegura el cofundador.

Amistats a través del portal

Granado explica que en aquest any i mig ja han viscut històries curioses. "N'hi ha que es van conèixer viatjant i ara viuen junts, i d'altres que s'han enamorat o han fet amistat i segueixen mantenint el contacte", assegura, tot afegint que "és fàcil que sorgeixin aquestes relacions i més quan comparteixes una la passió per viatjar".

L'auge de les xarxes socials i les aplicacions mòbil per conèixer gent, compartir cotxe o intercanviar habitatges "fa que les persones cada cop estiguin més acostumades a conèixer-ne d'altres a través del món virtual", diu Granado. En aquest sentit assegura que es tracta d'un "portal segur" on els mateixos usuaris poden puntuar als companys de viatge, fet que "et dona un feedback abans de viatjar".
 

Javier Granado, cofundador de 'Nomadizers', al seu despatx Foto: Gemma Aleman



Micromercenatge per seuir creixent

El cofundador de Nomadizers reconeix que l'èxit que ha tingut el projecte en tan poc temps els ha sorprès. L'any passat van rebre el premi Alimara per la innovació del Campus Internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia (CETT). L'estratègia online ha estat "determinant" per a un projecte que fins ara han autofinançat els dos socis. I és que el portal ofereix el que anomenen Freemium, és a dir, es pot consumir de forma gratuïta -amb un límit d'usuaris amb els quals es pot connectar- o pagant una petita quota a l'any.

Pensant en com fer créixer encara més la comunitat d'usuaris, acaben d'engegar una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Ulule. Els fons obtinguts aniran destinats a desenvolupar noves utilitats a la web; a posar en marxa una App, i a fer difusió del projecte. Entre els mecenes se sortejaran regals i un viatge a Costa Rica.