Artés substitueix el porta a porta a Vista Pirineu per un sistema de compostatge comunitari

Segons el consistori, la recollida selectiva a cada casa és, en aquest punt del municipi, "inviable tant econòmicament com ambientalment"

Redacció
07 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:06h
El mes de juliol de l'any 2014 Artés va implantar el sistema de recollida selectiva Porta a Porta, passant d'un 28% de mitjana de recollida selectiva a un 69% el passat 2017. Per mitjà d'aquesta modalitat, els veïns i veïnes de la població cada dia dipositen una sola de les quatre fraccions: paper i cartró; envasos; matèria orgànica, i rebuig. 

La voluntat del municipi bagenc és, però, contribuir en un futur sense residus. Seguint l'Estratègia Catalana de Residu Zero, aquest mes de maig s'ha iniciat, a la urbanització Vista Pirineu, un projecte per a la pròpia gestió de la matèria orgànica ubicant tres espais en els quals els veïns i veïnes hi podran dipositar el seus residus. 

Tanmateix, en un d'aquests punts s'hi ha instal·lat una zona per a la fracció vegetal en la qual s'hi podrà llançar la resta de la poda de l'arbrat i la gespa que es generi i, en aquells casos que es sol·liciti, es podrà utilitzar el servei de recollida de voluminosos al propi domicili el tercer dimarts de mes amb previ avís. Posteriorment, es realitzarà el triturat de la poda i aquest s'utilitzarà com a estructurant als compostadors o per a mulxing per qui ho desitgi. 

La recollida Porta a Porta en zones com Vista Pirineu o masies és "inviable econòmicament i ambientalment", afirma el consistori artesenc. En aquest sentit expliquen que "suposa una alta despesa de recursos" tenint en compte "la quantitat de fracció orgànica que es genera". Així doncs, el sistema actual de recollida de la matèria orgànica ha estat substituït, implantant el compostatge comunitari i, per aquells veïns que ho desitgin, el compostatge individual fent del residu un recurs.