Aloy es reunirà divendres amb els opositors a la construcció del Mercadona de la Sagrada Família

La Plataforma de Veïns de la SAFA traslladarà al regidor d'Urbanisme la seva preocupació per les actuacions que tindran lloc en aquest barri manresà en un futur proper

Redacció
07 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:00h
Gairebé fa un any que el govern de Manresa -amb el suport del PSC, Democràcia Municipal i Ciutadans- va aprovar la construcció d'un Mercadona a la Sagrada Família, modificant l'ordenació urbanística per facilitar la implantació del nou hipermercat, de 1.500 metres quadrats.
 
Aquesta decisió va suscitar diverses reaccions adverses, la primera de les quals va venir de la CUP. La formació va manifestar que la construcció era "un nou atac contra el comerç del barri", tot recordant que si s'executava, acabaria amb "una zona plena d'horts urbans i de vida".
 
L'altre col·lectiu que es va oposar a tenir un dels negocis de Juan Roig a la vora van ser els veïns del barri que, després d'algunes reunions amb la CUP, van decidir constituir-se com una entitat per lluitar, exclusivament, contra la implantació del supermercat. Sota el nom de Plataforma de Veïns de la SAFA, aquest mes d'abril una cinquantena de persones (entre les quals també s'hi trobaven pares i mares de l'escola Ítaca) es van reunir a l'Ateneu La Vinyeta amb la voluntat de donar a conèixer les seves reivindicacions i fer sentir la seva veu.
 
La seva actitud de resistència ha començat a veure els seus fruits. I és que aquest divendres, 11 de maig, la plataforma es reunirà amb el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manresa, Marc Aloy, perquè "ens aclareixi i ens posi al dia del pla parcial previst", exposen els opositors, tot remarcant que la trobada també servirà per "mostrar el nostre desacord i preocupació davant les actuacions que es preveuen fer al barri en un futur proper".
 
La reunió de divendres començarà a les sis de la tarda i es durà a terme al Centre Cívic Joan Amades. Serà oberta a tota la ciutadania perquè, tal com exposen els veïns, "el problema no només afecta el barri de la Sagrada Família, sinó que abasta tota la ciutat de Manresa".