El Cd'E Manresa empata contra el Can Vidalet però s'assegura la promoció (0-0)

El Cd'E Manresa jugarà la promoció d'ascens a Tercera Divisió
El Cd'E Manresa jugarà la promoció d'ascens a Tercera Divisió | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
06 de maig del 2018
Actualitzat a les 22:53h
Cinquanta-set anys més tard el Cd'E Manresa jugarà una promoció d'ascens, després d'haver-ne jugat la darrera al final de la temporada 1960-61. En aquella ocasió Manresa i L'Hospitalet van enfrontar-se en una de les eliminatòries prèvies a la fase d'ascens a 2ª Divisió Nacional (no existia la 2ª Divisió B), després que ambdós equips es classifiquessin en segona posició de cadascú dels dos grups que hi havia a 3ª Divisió. Al Pujolet el resultat va ser d'empat a 2 gols i al municipal riberenc L'Hospi va guanyar per 2-1 (després va caure amb el Galdakano).

En aquesta ocasió la promoció d'ascens serà per buscar un lloc a la 3ª Divisió, una categoria que el Manresa va perdre la temporada 2007-08, després que els manresans hagin empatat a 0 contra el Can Vidalet, però que el Montañesa hagi perdut el seu partit.

El Manresa-Can Vidalet va estar marcat per la bona actuació de les rereguardes d'ambdós equips, que van impedir la lluïdesa d'unes davanteres que venien avalades per un bon grapat de gols durant tota la temporada. Potser la idea que va prevaldre, tan per locals com per visitants, era la de sumar, sense prendre riscos innecessaris, fet que va provocar un partit amb poques ocasions de gol i que dona fe del perquè del resultat final.

Poc abans de complir-se el segon minut de joc un centre-xut sortit de les botes de Diego Carrillo va estar a punt de sorprendre Kaleb, qui no va respirar tranquil fins que la pilota va sortir més enllà de la línia de fons, llepant l'esquadra. No obstant això, contràriament al que es podia pensar, les jugades de perill no van tenir continuïtat. Cap dels dos equips va agafar clarament les regnes d'un matx transcendental, tan pels manresans com pels espluguencs. Als 10' es podria haver trencat la dinàmica quan Javi López va assistir amb el cap a Manel Sala, que va quedar sol per encarar la porteria visitant; però la vaselina del manlleuenc sobre la sortida de Kaleb va sortir per sobre del travesser. 

El tanteig i l'equilibri inicial es va anar trencant en favor d'un Manresa que començava a donar un pas endavant. Malgrat tot, com apuntàvem anteriorment, les defenses guanyaven la partida a les davanteres i fins el descans el Manresa només va tenir una guspira d'inspiració en un xut de Brian des de lluny, que a punt va estar de sorprendre Kaleb al costat del pal, però aquest va fer-se amb l'esfèric en dos temps (20'). I si la defensa visitant va ratllar la perfecció, la blanc-i-vermella no va quedar-se enrere i va protegir de la millor manera el porter Luque, pràcticament inèdit.

La represa va ser un xic més animada, però no per llençar fuets. És cert que es van viure algunes situacions de perill en ambdues àrees, però ocasions amb cara i ulls tan sols quatre. Per viure la primera, la parròquia present al Congost es va tenir d'esperar als 68', quan una pilota que va quedar morta dins l'àrea la va xutar Adri Arenas, sense oposició, amb tots els pronunciaments perquè aquella pilota acabés al fons de la xarxa; però la xarxa on es va estavellar va ser la que té cura que les pilotes no marxin fora del recinte esportiu. El mateix jugador feia passar la pilota minuts després (74') a prop de l'esquadra, després d'un xut des de l'interior de l'àrea gran. Quatre minuts més tard Brian cobrava protagonisme quan, després d'una cursa iniciada a prop del mig del camp, es presentava a l'alçada del vèrtex de l'àrea petita; la pilota va passar fregant la soca del pal. Hagués sigut per treure's el barret. Cinc minuts més tard era el Can Vidalet qui aixecava la mà per dir que era allà. Raúl Capitán es va ficar fins a la línia de fons, va fer passar la pilota per davant de la línia de gol tot buscant l'arribada per l'altre pal de Caba i aquest, tal i com li venia la pilota, la va rebentar amb totes les seves forces; però com li havia passat anteriorment a Adri Arenas, la xarxa de protecció va ser el destí final d'una pilota que es negava a dormir dins de cap porteria.

I aquest és el resum de la segona part. Del 68' al 83'. Quinze minuts en que el gol va rondar la porteria del gol nord en tres ocasions i la del gol sud en una. La resta, fases de domini local; fases de domini repartit i una petita fase en que el Can Vidalet va aixecar la veu. Va manar l'imperi de les defenses. No obstant, l'objectiu de la promoció és al sac i ben lligat.

Fitxa tècnica

Centre d'Esports Manresa

Luque
Alejandro
Solernou
Florent
Moha
Bernat
Marçal Lladó (Erencia, 88')
Diego Carrillo (Adri Arenas, 58')
Javi López
Manel Sala (Cuello, 85')
Brian

Club de Futbol Can Vidalet

Kaleb
Michel
Pau
Giró
Sabaté
Pol
Giei
Rubén (Aidán, 45')
Andrei (Aleix, 58')
Cabré (Caba, 58')
Capitán (Vacas, 85')

Àrbitre

Sr. Albert Cortés Portell, de la delegació de Figueres. Va estar auxiliat per Marc Claparols Fabri i Jairo Zambrano Acosta.

Camp

Estadi del Congost, 170 espectadors.

- Resultats
- Classificació