El femení del CN Minorisa aconsegueix un històric ascens a Primera Divisió

Les manresanes han tornat a una divisió nacional després de completar una excel·lent fase s'ascens a Alcorcón, que no s'aconseguia a la capital del Bages des de l'època del CN Manresa

Jugadores del CN Minorisa que han aconseguit l'ascens
Jugadores del CN Minorisa que han aconseguit l'ascens | CNM
Redacció
06 de maig del 2018
Actualitzat a les 21:01h
El CN Minorisa femení ha aconseguit aquest diumenge al migdia, matemàticament, l'ascens a Primera divisió en la lligueta que s'està disputant a Alcorcón. Després dels resultats de la jornada de dissabte, el partit de semifinals entre les amfitriones, CN Ciudad de Alcorcón, i el CN Minorisa, es transformava en el més important de la competició, ja que atorgava el pas a la final, i de passada l'ascens per jugar la Liga Nacional de 1ª División la temporada 2018-19.

Això es donava perquè l'altra semifinal la jugaven dos equips B, el CN Cuatro Caminos i el CN Leioa, amb els seus respectius A a la categoria superior, de manera que no podien ascendir.

D'aquesta manera les de Peirón sortiren disposades a no deixar escapar l'oportunitat i des del primer minut dominaren el marcador i a la piscina. Després de l'1-0 per a les bagenques, només un empat posterior a dos gols, donava esperances a les amfitriones. La resta de l'encontre va ser de domini clar de les manresanes que, amb una Bisbal molt efectiva que va firmar fins a set gols, posaven diferències en el marcador fins a un 8-4 que les madrilenyes ajustaren a 8-6 a falta del darrer quart.

De nou les manresanes premeren l'accelerador i posaren els quatre gols favorables als seus colors, 11-7, que el darrer esforç de les d'Alcorcón només els va permetre reduir en un sol gol 11-8. El waterpolo manresà tornava a la competició estatal, una competició que no disputava des de l'època del CN Manresa.

Clau en el partit, l'experiència de les tres jugadores que assumiren la responsabilitat anotant tots els gols de l'equip del tècnic campió, Peirón. La esquerrana Casasayas, amb dos gols i la jugadora més sacrificada, la boia Muns, amb un treball impagable, i la millor de la competició en aquesta posició i la màxima golejadora Bisbal. 

Arbitratge a càrrec de la madrilenya A Aguilera i el català J Godoy. Senyalaren deu expulsions a jugadores catalanes de les quals les madrilenyes en transformaren dues en gol, mentre a les amfitriones les sancionaren amb sis expulsions i dos penals, les dues penes màximes i tres superioritats es van convertir en gol per les catalanes.

Parcials: 3-2, 3-2, 3-2, 2-2.

Alineacions i golejadores:

CN Minorisa: L Puiggròs, R Solernou, A Casasayas 2, I Peirón, A Toribio, C Puerta, L Flores, E Noguera, L Muns 2, J César, A Bisbal 7, A César i M Sala.
CN Ciudad de Alcorcón: L Cruz, L Escribano, A de la Parra, P Fernández 2, M Lara 1, G Gallinato, G Bodoque 1, A de Lope, L Martínez 3, C Valdés 1.

Final intranscendent

Amb l'objectiu assolit en el partit de les semifinals, les jugadores del CN Minorisa afrontaven la final del campionat contra el Cuatro Caminos disposades a plantar cara a l'únic equip que les ha superat en aquesta final jugada en la piscina del Prado de Santo Domingo d'Alcorcón.

El partit respongué al que s'esperava. Després d'un inici en el que les de Peirón es posaren per davant 3-2, i posteriorment es sobreposaren al 3-7, per posar-se a un sol gol, 7-8, a manca dels vuit minuts finals. Llavors arribà el que podia succeir, el desgast dels partits passa factura, essent l'esforç del partit decisiu del matí davant les amfitriones un llastra que feia que acabessin els torrons i el títol quedés a terres castellanes.

En el grup de Bilbao, les andaluses del CW Marbella s'imposaren a la EWZ per un sol gol i son l'altre equip que assoleix l'ascens.

Les jugadores del CN Minorisa, a part de l'ascens a la Liga Nacional de 1ª División assoliren també guardons individuals, doncs, Anna Bisbal, assolia , amb 23 gols el títol de màxima golejadora de la competició.
Arbitratge a càrrec dels madrilenys F Bedoya i A Aguilera. Van assenyalar 5 exclusions a cada equip.

Parcials: 3-3, 2-4, 2-1, 0-4.

Alineacions i golejadores:

CN Minorisa : L Puiggròs, R Solernou, A Casasayas, I Peirón, A Toribio, C Puerta 1, L Flores, E Noguera, L Muns 2, J César 2, A Bisbal 2, A César i M Sala.
CN Cuatro Caminos: C Juan, I Martín 1, L Benito, C Benito 2, N Diaz, L López, A Martín-Buitrago 4, C Puente 1, M Almoguera, E Quevedo, E Castelao, S Fernández.