​Carta d'Anna Gabriel des de Ginebra: «Somrieu que guanyarem»

Sallent tanca dues jornades de festival solidari en el que s'han celebrat concerts i actes polítics per recaptar fons per a l'exdiputada de la CUP

Acte polític en suport a Anna Gabriel
Acte polític en suport a Anna Gabriel | ACN
05 de maig del 2018
Actualitzat el 06 de maig a les 23:05h
Un acte polític i la segona tongada de concerts han posat el punt i final aquest dissabte al festival La Resposta. Organitzat pel col·lectiu Sallent Respon i la campanya Free Anna Gabriel, la iniciativa té per objectiu recaptar fons per a la "caixa de resistència solidària" per a l'exdiputada de la CUP, que des de mitjans de febrer està exiliada a la ciutat suïssa de Ginebra.

Unes amigues de la cupaire han estat les encarregades de llegir una carta que la mateixa Gabriel ha adreçat als seus convilatans."Gaudiu de vosaltres, que teniu l'honor de formar part de les persones que no es resignen i que encara tenen esperança. Somrieu que guanyarem", ha escrit.

Sallent ja es va bolcar amb Anna Gabriel el passat 24 de febrer amb un concert i posterior sopar solidari amb el lema: "Si toquen l'Anna, Sallent Respon". Aleshores es van aconseguir recaptar 6.000 euros, xifra que es confia igualar o superar amb el festival solidari. Segons dades de l'organització, les previsions són bones després de constatar que unes 2.000 persones van participar en les activitats del primer dia, divendres, quan la previsió per al global del festival és d'una assistència de 5.000 persones.

L'acte polític principal de La Resposta de suport a l'Anna Gabriel ha omplert Cal Carrera amb més de cinc-centes persones. Davant l'amenaça de pluja, l'acte s'ha traslladat des de la plaça Joan Vilanova, on havia de celebrar-se inicialment. Celeste Alías i Kòdul han obert i tancat la intervenció dels ponents.

Txell Bonet: "no penso assumir el paper de víctima"

"No penso assumir el paper de víctima" ha dit Txell Bonet, la companya de Jordi Cuixart en la seva intervenció. L'afirmació ha arribat després que Xavi Pellicer, d'Alerta Solidària, hagi emfatitzat en el tema: "ens volen víctimes, però som lluitadors" i ha convidat a "somriure", però a "passar l'etapa de la revolta dels somriures".

Bonet, que havia estat tot l'acte pendent del mòbil, -"els horaris a la presó no són sempre els mateixos i encara estic pendent de la trucada del Jordi"- ha demanat "contraatacar amb comunió". "No puc evitar pensar en els altres pobles de l'Estat que es troben indefensos davant aquesta repressió", ha explicat.
 

Txell Bonet durant la seva intervenció en l'acte a favor de l'Anna Gabriel a Sallent Foto: Pere Fontanals


Abans ha intervingut l'exdiputada cupaire Isabel Vallet que ha demanat "no caure en la fal·làcia de creure que l'autonomisme ens donarà sobiranisme". En la mateixa línia, el també exdiputat Josep Manel Busqueta, ha instat els assistents a no oblidar "el que vàrem construir l'1 d'octubre" perquè "les repúbliques es formen al carrer" i "cometríem una injustícia si oblidéssim que el nostre objectiu és fundar una república, no recuperar una institució intervinguda i vexada per la prepotència feixista de l'estat espanyol".

El fi de festa del festival va a càrrec dels grups Pupil·les, Joan Garriga, Juantxo Skalari, Strombers, Xavi Sarrià, Ebri Knight i el Diluvi, els quals han completat el cartell de 14 grups que han participat a 'La Resposta'. 

Per col·laborar en la causa solidària, es pot comprar des de samarretes fins al llibre 'I parlarem de la vida!', presentat aquest cap de setmana per l'exdiputat cupaire David Fernández. Pel que fa a les entrades dels concerts es podien adquirir a un preu d'entre 15 a 20 euros, per un sol dia, i de 25 a 30 euros per als dos dies de festival. També es podia adquirir una entrada de "fila zero", a un preu de 15 euros.