Els Ajuntaments de Moià i Navàs aproven el suport a la consulta per la independència

Els de Moià i Navàs es converteix en el segon i tercer ajuntament del Bages que aprova la consulta després de que Calders ho fes el passat dia 7

Joan Fernandez
25 de setembre del 2009
576_1253830595DSC04695
576_1253830595DSC04695

El ple de Navàs en el moment de donar suport a la consulta per l'autodeterminsació. Joan Fernandez

En els darrers dies diferents grups polítics de Navàs (CIU, ERC, Més Navàs i la CUP) han consensuat una moció de suport a la iniciativa de l'entitat la Ceba per celebrar una consulta sobre la independència de la nació catalana.

El passat dimarts, l'entitat la Ceba de Navàs va entrar una instància a l'Ajuntament on informava de la seva voluntat d'iniciar un procés de treball per a la realització d'una consulta en la línia de la que es va celebrar a Arenys de Munt el passat 13 de setembre. Avui, els grups amb del consistori navassenc (la CUP no hi té representació), han aprovat donar-hi suport amb els vots favorables de CIU (4), ERC (3), Més Navàs (1) i els vots en contra del PSC (2). No han assistit al ple un regidor de Més Navàs i un d'ERC. Fonts properes als promotors de la consulta han informat a Manresainfo que ara obriran un procés per a crear una gestora organitzadora que incorpori el màxim d'entitats de Navàs. Tots els grups polítics han manifestat la seva voluntat que la consulta esdevingui una jornada festiva, reivindicativa i cívica.

Moià també ho ha aprovat
Aquest dijous, 24 de setembre, l'Ajuntament de Moià va ser el segon del Bages en aprovar per ple el suport a una consulta d'autodeterminació. La moció la va presentar MAP-ERC que la va consensuar amb Convergència i va prosperar amb el vot en contra de PSC i l'abstenció d'Unió.
Arxivat a